Schibsted Forlag høsten 2013

I dag har jeg kommet til Schibsted Forlag idet jeg forsøker å finne alle de bøkene jeg gleder meg til i årets bokhøst. Alle bokomtaler er tatt fra forlagets hjemmeside.

Dronningens løfteDronningens løfte av Margit Walsø (august 2013)
Frankrike, revolusjonsårene
Dronning Marie Antoinette kjemper en innbitt kamp for å beskytte familien mens det stormer som verst rundt dem, og kongefamiliens fiender stadig rykker nærmere. Særlig én mann setter hun sin lit til: svenske Axel von Fersen.
Finland, slutten av attenhundretallet: 

Som første finske kvinne noensinne reiser Alma til Paris for å oppfylle drømmen om en doktorgrad. Den franske revolusjonen opptar henne, og nysgjerrigheten blir ytterligere pirret når hun kommer over brev og dagbøker skrevet av Axel von Fersen.
Dette er en roman om store omveltninger og små menneskeliv. Om to kvinner som på hver sin måte har satt spor i historien, to kvinner hvis liv bindes sammen på tvers av århundrene. 

EgenandelEgenandel av Elsebeth Egholm (august 2013)
Dicte Svendsen og kjæresten Bo våkner en natt av at nabogårdens stall står i brann. Brannen viser seg å være påsatt. Kort tid etter finnes Dictes tenåringsdatter liket av en kvinne da hun går tur med hunden.
Dicte blir involvert i oppklaringen av sakene, og da hun begynner å motta trusler på e-post, forstår hun at hun selv er i morderens søkelys.
Dette er den andre boken i den danske suksesserien om journalist Dicte Svendsen og hennes spennende hverdag. 

 

 

Bibliotekets voktereBibliotekets voktere av Glenn Cooper (September 2013)
Isle of Wight, 1775:
En stormfull januarkveld gjør amerikaneren Benjamin Franklin en dramatisk oppdagelse i et forlatt kloster. Øyboerne mener det hele er overtroisk oppspinn, men Vectisklosteret viser seg å skjule en hemmelighet som kan redde verden – eller utslette den.
Florida, 2026:
Den pensjonerte FBI-agenten Will Piper lever et bedagelig liv. Tankene er langt unna Dommedagssaken som kastet ham hodestups inn i medias søkelys femten år tidligere. Da en ny Dommedagsmorder dukker opp, og Wills sønn i tillegg forsvinner, blir Will dratt inn i et nådeløst og farefullt eventyr som spenner over århundrer og kontinenter. Kanskje vil han finne noen svar om menneskenes framtid – andre svar en biblioteket kan gi…
Dette er tredje bok fra forfatteren, tidligere utgitt er: De dødes bibliotek og Sjelenes bok.

blodig brorskapBlodig brorskap-På innsiden av Oslos gjenger av Per Asle Rustad (September 2013)
Denne boken slipper deg inn i et av Norges hardeste og mest kriminelle miljøer: gjengene i Oslo. det er historien om hvor langt medlemmene er villige til å gå for ære, respekt, penger og status. Det handler om vold, råskap og makt – men aller mest om brorskap.
Forfatteren har fått innpass i et ellers lukket miljø. Han har sluppet tett innpå medlemmer som alle har betalt prisen for gjenglivet. sammen med dem tegner han et bilde av en råskap som får Hollywoods gangsterfilmer en høy gang.
Og mens volden i gjengmiljøet øker, sitter Oslo-politiets gjengekspert Eirik Jensen på nøkkelen til å bekjempe dem – med et nedlagt prosjekt og harde spark til egen ledelse.

22.11.6322.11.63 av Stephen King (Oktober 2013)
Læreren Jake Epping er 35 år, bor i Maine og sper på inntekten med voksenopplæring. Jakes kompis, Al, driver den lokale kafeen. En dag forteller han at lageret der er en portal til 1958. Al verver Jake til et absurd oppdrag: Han skal avverge drapet på John F. Kennedy.
Dette er begynnelsen på Jakes nye og utrolige liv, hvor han ikke bare møter sitt livs kjærlighet, men også en psykopat med en morderisk plan. 

 

 

En tanke om “Schibsted Forlag høsten 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *