Høstens bøker fra Kagge og Stenersen Forlag

Det er du som er Bobby FischerDet er du som er Bobby Fischer av Christer Mjåset
(Kommet)
En 40 år gammel mann er tvunget til å se tilbake på noe som har plaget ham hele livet. Barndomsvennen Kristoffer skal begraves, og de fire kameratene fra ungdomstiden gjenforenes og er nødt til å konfrontere det smertelige som skjedde en sommer for lenge siden. En venninne av dem forsvant, og noe annet gikk forferdelig galt. Hva har de egentlig vært med på? Og hvorfor bærer fortelleren, Håkon, på en tung skyldfølelse?
Mjåset er en mester i å mane frem et intenst ubehag og en lurende uhygge under et tilsynelatende alminnelig miljø. Romanen har en suggererende oppbygning, med kjappe vekslinger mellom nåtidsplanet (begravelsen) og hendelsene i ungdomstida (1980-årene) avdekkes gradvis en brutale sannheten. Helt på slutten tar handlingen en overraskende vending.

Tilbake til VentaouxTilbake til Ventoux av Bert Wagendorp
(Kommet)
Sommeren 1982 forelsker Bart se i Laura, vennegjengens eneste jente. Samme sommer sykler den sammensveisede gjengen på seks opp til Mount Ventoux. En tragisk hendelse bryter alle vennskapsbånd i gruppen. Etter ulykken glir de bort fra hverandre, og Laura er sporløst forsvunnet.
Tretti år senere inviterer Laura dem til å møte henne i Provence. Med syklene festet på taket, og sine indre demoner jagende bak, tar kameratene fatt på turen tilbake til Ventoux. Hva skjedde egentlig den gangen, og hvorfor må de tilbake?
Tilbake til Ventoux er en bevegende, tragikomisk fortelling om vennskapet sanne natur, et fengslende og innsiktsfullt portrett av en generasjon. Om konsekvensene av dristige, ungdommelige valg, om å søke etter tilgivelse og en ny begynnelse.

NattevandrerenNattevandreren av Tore Aurstad og Carina Westberg
(Kommet)
I Botfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet av en ånd i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.
Kan de døde virkelig kontakte de levende, eller ligger det noe annet bak?
Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene på en særdeles grusom måte.

Til jord skal du bliTil jord skal du bli av Mons Kallentoft
(Kommer 28. august)
En tidlig maimorgen blir en ung mann funnet død ved bredden av Göta kanal. Han er naken, og kroppen bærer ikke preg av spor etter vold. Når Malin Fors og hennes kolleger ankommer steder råder en merkelig stillhet. Det er som om alle stemmer har blitt dempet.
Mannen identifiseres snart som Peder Åkelund, en tidligere sverigedemokrat som har blitt kastet ut av partiet for sine rasistiske uttalelser. Samme kveld blir seksten år gamle Nadja Lundin meldt savnet, trolig bortført. Tegn tyder på at de to sakene har med hverandre å gjøre.
Men hva har ofrene til felles? Hvorfor er de blitt valgt ut? Etter en stund begynner Malin Fors å innse at noen leker med politiet, en person som snakker via mord og som ikke har tenkt å la seg stoppe. Men hva er det han eller hun vil si? Det haster med å finne et svar. Jenta kan fortsatt være i live.

En norsk terrorist. Portrett av den nye ekstremisten av Lars Akerhaug
(Dokumentar)
21. september 2013 rammes kjøpesenteret Westgate i Nairobi av terror. 67 mennesker mister livet. Fire uker senere offentliggjør britisk presse navnet på 23-åringen som skal ha ledet terroranslaget. Hassan Mohammad Dhuhulow. Han er fra Larvik.
En norsk terrorist er historien om en niåring som flyktet fra krigen i Somalia til Norge. Blant villaene med eplehager på Østre Halsen i Larvik begynner et nytt liv. Hassan drømmer om å bli lege. Slik gikk det ikke. Han ender sitt liv som terrorist for Al-Shabaab. Dette er historien om hva som skjedde. Og hvorfor ingen stoppet ham.

Bad Boy av Jørn Lier Horst og Trond Einar Frednes
En av Norges mest fryktede torpedoer forteller fra innsiden av et tungt kriminelt miljø. Jørn Lier Horst sier om boka: «Historien handler om den ofte tynne grensen mellom det som skiller oss fra dem. Oss vanlige fra de kriminelle. Den siste deler av historien – de siste 20 årene – som begynner med at Trond Einar starter sin kriminelle løpebane samtidig med at jeg begynner i politiet – beskriver også endringen i det kriminelle Norge. Hvor kriminaliteten har blitt mer organisert, brutal og kynsik. Trond Einar og jeg sto midt i dette – på hver vår side av loven. Det er noe av det jeg forsøker å utforske i historien og som kan gjøre den interessant for profesjonelle aktører innen kriminalitetsbekjempelsen. De fleste kan kjenne på og forstå rastløstheten, sinnet, hatet, men hvorfor måtte han så langt inn i rusen og volden og faenskapet?»

Jeg vet at man kan bli helt glad igjenJeg vet at man kan bli helt glad igjen av Eli Rygg
(Kommer 15. oktober)
Eli Rygg, 15 år: En mer enn vanlig forvirret tenåring.
Skadet av overgrep, merket av morens traumatiske død et år tidligere. Hun sykler hvileløst rundt i nabolaget, klenger på venninnene sine, fester i helgene. Hun har en altfor stor kropp, i alt for tynne klær.
Eli Rygg, 30 år: «Hele Norges Portvei-Eli» er alltid blid, sier alltid ja – men det henger ikke sammen med kaoset hun føler på innsiden.
Eli Rygg, nå: En trygg og sikker sekstiåring, som har funnet sin plass i verden.
Hvordan kom hun dit?
I denne boka forteller Eli åpenhjertig om sårene livet har påført henne, og om hvordan hun har klart å bygge seg opp. Systematisk arbeid med både kroppen og sinnet har gitt resultater. La deg inspirere av hennes metoder – og lær, gjennom hennes øyne, å se det lille barnet som trenger din hjelp.

Kjemp for alt hva du har kjært av Hanne Kristin Rohde
22. juli 2011: Polititopp Hanne Kristin Rohde er på ferie i Sverige da telefonen ringer. En bombe har gått av i Oslo. Lite vet hun om at dette er begynnelsen på de tmest krevende året i hennes liv. Snart venter et ekstremt arbeidspress, press fra mediene og alvorlig sykdom i egen familie. Det er tid for å hente fram urkraften.
Boken forteller historien om dette året – fra 22. juli til Sigrid-saken og påfølgende sykdom. Men den har også et optimistisk budskap vi alle kan kjenne igjen. Med erfaringer som leder, mor i tidsklemma og kvinne i et mannsdominert miljø forteller Rohde om sine rike erfaringer på arbeidsplassen. Hun gir inspirasjon om hvordan finne frem urkraften – enten målet ditt er å bli leder eller rett og slett en bedre utgave av deg selv.
Kjemp for alt hva du har kjært er en fortelling som kan forandre livet vårt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *