Høstens bøker fra Juritzen forlag

NøkkelmakerenNøkkelmakeren av Gert Nygårdshaug
(har kommet)

Melkior Mussenden og kona Mathilde er trofast mot sine ritualer, hverdagens så vel som helgens. men i det siste har herr Mussenden begynt å kjenne en underlig prikking og uro når han forbereder fredagskveldens faste sengekos. Han får slike merkelige syner som ikke stemmer overens med virkeligheten: først av sin kone som overvektig, og senere av at han gir salt til en flokk okser. Samtidig dukker det opp en hemmelighetsfull nøkkelmaker i byen.
Nøkkelmakeren er en parallellroman tli Nygårshaugs kritikerroste roman Klokkemakeren. Universet er det samme, menneskene er de samme, bare Tiden er ulik. Eller er den det? Med Nøkkelmakeren tar Nygårdshaug opp igjen den filosofiske tråden fra Klokkemakeren der tidens mysterium står i sentrum.

RovdyretRovdyret av Jan-Erik Fjell
(kommer 28. august)
Oscar Fiva sitter fengslet på åttende året for drapet på sin venn Henrik Zahl. Fiva har alltid hevdet sin uskyld, og liket ble aldri funnet. Når Zahl plutselig dukker opp igjen, er etterforskningsskandalen et faktum. For det politiet finnet, er liket av en nylig myrdet mann. Anton Brekke beordres til å etterforske saken. Samtidig kommer en fransk leiemorder til Norge. På oppdrag for en død mann. Anton kjemper mot større krefter enn han aner, mens et nytt drap planlegges.

Los PeregrinosLos Peregrinos av Cecilia Samartin
(kommer 1. september)
Jamilet ligger på sykehus i Santiago de Compostela etter en dramatisk brann. Kvelden før ble hennes bestefar, Señor Peregrino, skutt. I sykeværelset forteller Rosa, bestemoren Jamliet så lenge har lett etter, legenden om Faridoon og Florica. Den mauriske prinsen Faridoon bortfører en spansk bondejente til palasset Alhambra fordi han mener hun er Den Blå Rosen og utvalgt til en helt spesiell oppgave. I Alhambra venter Zoraya, den onde kvinnen ingen kjenner opphavet til. Legenden forteller den avgjørende kamp mellom godt og ondt, gir det endelige svaret på hvorfor Jamilet bærer det store fødselsmerket, og hva merket betyr. I denne romanen oppklares livsmysteriene til Jamilet.

OlivensteinenOlivensteinen av Gunn Marit Nisja
(kommer 2. september)
Vertshuset Tree of Life ved Gizapyramidene i Egypt er et hus med to personligheter. Et livlig samlingspunkt for lettkledde turister og et strengt, privat familieliv der spesielt datterens ære voktes. Hoda er 18 år og rives mellom de to kulturene. Da familien presenterer henne for ekteskapskandidater, føler hun seg langt fra klar. Hus Hoda vokser helt andre følelser. Journalisten Sigrid Lien skal rapportere fra den arabiske våren, men når hun flytter inn i familiens vertshus får hennes norske frigjorthet fatale følger.
I Olivenstein vender forfatteren tilbake til det varme Egypt vi fikk møte i hennes debutroman «Naken i hijab».

KileskriftKileskrift av Christen Krog
(Kommer 1. oktober)
Jonas Korsmo er sønn av en kjent språkforsker ved Universitetet i Oslo. Nå lever han et isolert og tilbaketrukket liv som nattklubbpianist. Jonas får en kveld en uventet telefon fra faren som han ikke har hatt kontakt med på over 10 år. Faren har noe viktig å fortelle, men Jonas avviser ham, noe som skal vise seg å få fatale konsekvenser. Senere samme morgen blir han kontaktet av politiet, og år fortalt at faren er funnet drept i leiligheten sin, kort tid etter samtalen med sønnen. Jonas blir gjennom dødsfallet tvunget til å konfrontere fortiden, og begynner samtidig å sette seg inn i farens forskning. Det viser seg at Frank Korsmo har funnet en særegen steintavle, med kileskrift. Flere parter er interessert i steinen, og et kappløp settes i gang; Jonas forsøker å finne kileskriftsteinen parallellt med at etterforsker Wilhelm Fuglesang forsøker å finne morderen.

AdventsdrapeneAdventsdrapene av Alastair Gunn
(kommer 15. oktober)
Julen nærmer seg, et lik av gangen! Først trodde de det var tilfeldig. SÅ, en uke før jul, skjønner de at de tre drapene som har skjedd med jevne mellomrom i løpet av advent, har et felles kjennemerke. Nå som de vet det bare er en morder, blir spørsmålet – hvem er neste offer? I Londons grå og snøfylte gater er frykten til å ta og føle på, alle blir mistenkte og potensielle ofre i politiets intense jakt på morderen som kalles seg Nemesis.

 

Min skyld

 

Min skyld? En fars historie av Jens Breivik
(kommer 22. oktober)
Jeg føler skyld. Og jeg føler ansvar. Hva om jeg hadde vært en bedre far? Ville Anders gjort det han gjorde da?
Mye har blitt antydet om en spesiell oppvekst for Anders Behring Breivik. For første gang får vi høre Jens Breivik sin egen fortelling og historien gjøres aktuell med fornyet kontakt mellom far og sønn.
Kan en far lastes for sin sønns ugjerninger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *