Høstens bøker fra Gyldendal

Lett lykkeligLett lykkelig av Linn T. Sunne
(forventes i salg 26. august)
Det er sommer Milla skulle ha vært i Toscana med bestevenninnen Lucia, men i stedet blir det stavkirketur med mamma. De legger ut på mor og datter-roadtrip i et gammelt vrak, og da bilen totalhavarerer i en knøttliten bygd i Valdres, er gode råd bokstavelig talt dyre. Nødløsningen blir et lite rom på et egentlig nedlagt pensjonat, fullt av katter og med bilvrak i hagen. Men når det er som aller mørkest, åpenbarer det seg en prins i nærmaten. Alt blir snudd opp ned. Det blir ferien der Milla gir bort noe viktig, og verken Milla eller bygda blir den samme igjen..

I hvert øyeblikk er vi fortsatt i liveI hvert øyeblikk er vi fortsatt i live av Tom Malmquist
(forventes i salg 1. september)
Tom og Karin venter sitt første barn da Karin plutselig får akutt leukemi. Barnet forløses med keisersnitt, og som i et mareritt løper Tom mellom intensivavdelingen og barselavdelingen. Mellom liv og død. Da han drar hjem igjen, er det uten Karin. Han er alene med et spedbarn og en sjokkartet sorg. Noen måneder senere dør hans egen far, som han har hatt et komplisert forhold til hele livet.
Boken er en rå og vakker bok om et år som forandrer alt. En fortelling om tap, foreldreskap og hvordan et liv leves, øyeblikk for øyeblikk.

Sjelenes brønnSjelenes brønn (Lansetrilogien II) av Ørjan N. Karlsson
(forventes i salg 26. september)
For en måned siden var Martin Sølvfoss en vanlig norsk ungdom og utvekslingsstudent i England, men da faren hans ble meldt savnet etter en seiltur, oppdaget han at Sølvfoss-familien har vært voktere av ett av de tre hellige fragmentene fra lansen som spiddet Jesus da han hang på korset.
Jakten på fragmentet leder ham denne gangen gjennom en portal og til Nazi-Tyskland i 1941. For å komme seg tilbake til in egen tid må Martin finne det hellige fragmentet. Men lansedelene tiltrekker seg mørke krefter. Krefter som allerede har kontroll over to av de tre delene. Får denne ondskapen tak i det siste lansefragmentet, vil historien blir forandret. Verden vil bli kastet ut i mørke og kaos.

Gjensynet

Gjensynet av Knut Faldbakken
(forventes i salg 28. oktober)
Else, Carl-Erik, Oscar og Hedda, fire middelaldrende medlemmer i en festkomité på Hamar, har lite til felles utover at de alle tilhørte avgangskullet på Hamar katedralskole i 1985. Nå skal de planlegge 30-årsjubileet. Forrige gang kullet var samlet, var på 20-årsjubileet, og det endte i en tragedie. Hein, en av skoletidens ubestridte lederfigurer, ble funnet død i en hotellbadstue.
Jonfinn Valmann var også avgangselev i 1985, og han blir kontaktet av festkomiteen, det er noen medelever som ikke lar seg spore opp, kanskje han kan være til hjelp? Valmann trekkes inn i en fortid han har forsøkt å legge bak seg, og han oppdager nye ting om både seg selv og sine medelever.
I denne boken reiser Faldbakken spørsmål som angår oss alle. Hva bærer vi med oss? Hva greier vi å kvitte oss med? Og ha er det som i enkelte tragiske tilfeller kan ende i dødelige konflikter?

Når det mørknerNår det mørkner av Jørn Lier Horst
(forventes i salg 28. november)
Stavern 1983: Det nærer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.
En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en for forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det.
Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *