Høstens bøker fra Cappelen Damm

KaffebarpyramidenKaffebarpyramiden av Nicola Lecca
(kommet)
Imi blir levert på barnehjemstrappen noen få dager gammel. Moren er ung og prostituert. Han blir der til han får reise til London for å bo hos den single Lynne, som av og til tar foreldreløse ungdommer inn i huset. Imi begynner å jobbe for kaffebarnkjeden Proper Coffe, men innser snart at kjeden bygger driften på et vaklende fundament.
Fra barnehjem på den ungarske landsbygda til assistent i en kaffebarkjede i London – gjennom fortellingen om Imi opplever vi ytterpunktene i europeisk samtid.


Operasjon HydraOperasjon Hydra av Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna

(kommer 21. august)
En jødisk ungdom blir brutalt kjørt ned og kvestet for livet. Samme natt settes det fyr på boligen til en fremtredende, men kontroversiell norsk politiker. Tobarnsmoren omkommer i flammene. Dette er bare opptakten til en bølge av voldelige anslag mot den norske befolkningen. Ugjerningene er filmet, og legges ut på nettet etterfulgt av teksten «Øye for øye».
Politiets avdelinger jobber intenst mot ytterliggående grupperinger, men famler i blinde mens aksjonene utarter. Spaneren Axel Th. Munthe blir tidlig involvert i saken. Hans privatliv blir imidlertid snudd på hodet når hans tidligere samboer Alis dukker opp. Når terroristen så rettet trusselen mot det mest symboltunge av alt som er norsk, må Axel kjempe sitt livs kamp både mot seg selv og klokka som tikker ned mot skjebnetimen.

Fedrenes synderFedrenes synder av Karin Slaughter
(kommer 21. august)
Spesialagent Will Trent er i ferd med å legge sin vanskelige fortid bak seg. Så forsvinner en lokal student, og Will holdes unna etterforskningen av sin sjef, Amanda Wagner. Will skjønner ikke Amandas motivasjon, før de bokstavelig talt støter på hverandre i et forlatt barnehjem. Tiår tidligere var dette Wills hjem. De to etterforskerne må hanskes med fortidens demoner, hvis de ønsker å avverge en katastrofe.

MorgengryMorgengry av Sarah Jio
(kommer 25. august)
Ada forsøker å komme til hektene igjen etter en tragisk hendelse, og bosetter seg på en husbåt i Seattle. Her oppdager hun en kiste som har tilhørt Penny, en nygift kvinne som bodde der femti år tidligere. Ada blir nysgjerrig, men ingen ønsker å snakke om kvinnen som en dag bare forsvant sporløst. Hun begynner å grave i saken, og de to historiene veves sammen til en uforglemmelig fortelling.

 

Djevelens barnDjevelens barn av Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen
(kommer 12. september)
Denne tredje boken om kripos-etterforskeren Edvard Matre, følger opp hendelsene fra de to første bøkene; Av jord er du kommet og Den blinde guden.
Djevelens barn starter med at saken mot Victoria blir henlagt etter bevisets stilling. Edvard har så vidt unngått å få avskjed på grått papir for sin delaktighet, men er blitt flyttet til en nyopprettet avdeling som skal følge opp forsvunne asylbarn. Alt Edvard ønsker er å få sin gamle jobb som drapsetterforsker tilbake, men en dag dukker det opp en bekymret ung kvinne på kontoret hans. En tretten år gammel gutt er forsvunnet fra mottaket hvor hun jobber, og ingen syne så bry seg. Motvillig begynner Edvard å kikke nærmere på saken. Ganske raskt skjønner han at noe er veldig galt.
I Bergen klarer ikke Victoria å leve med sin egen skyldfølelse. Hun er besatt av tanken på å finne identiteten til mannen hun tok livet av. Etter hvert får hun hjelp av den nylig pensjonerte politimannen Preben Jordal som heller aldri har klart å slippe saken. Men det er ikke ufarlig å avdekke historien om en morder. Selv om fortiden er begravd, betyr det ikke at den er død…

StalkerStalker av Lars Kepler
(Kommer ultimo oktober)
For ni år siden ble presten Rocky Kyrklund dømt til psykiatrisk behandling for et brutalt mord. Selv han husker ingenting av hendelsen. Etter en alvorlig bilulykke lider han av regelmessige blackouter.
Sommeren han skal tilbakeføres til samfunnet mottar politiet en filmsekvens av en kvinne i et vindu. Neste dag blir kvinnen funnet død i sitt hjem. Det er ikke bare voldsnivået som får politiet til å tenke på Kyrklunds gamle mord. Så dukker en ny film opp hos politiet.
Politiet kommer ikke til å løse saken uten Joona Linna. Problemet er bare at Joona har vært forsvunnet i over et år. Nesten alle tror han er død. Nesten alle.

19571957 av Jon Ewo
(primo september)
Året er 1957. Norge er styrt av Heinrich Himmler og SS. Monika er 16 år og har begynt å tvile. Før mente hun at det var hennes plikt å gifte seg med den 17-årige SS-kadetten Eirik. Hun så det som sin plikt å føde nye barn til det raserene Norge.
Men så dukket Hans opp. Han tilhører fienden – «de røde». Hvem skal hun velge? Og hvilken av de to mennenes syn på Norge er det riktige? Er Norge et sorteringssamfunn, eller et paradis?
Dette er en fiktiv historisk roman om hva som kunne ha hendt: I 1957 er Norge et gjennomnazifisert land. Men under overflaten i dette landet i utkanten av Stor-Germania koker det av motstand. Midt oppi dette må Monika velge mellom en oppgave hun ikke lenger vil ha og en kjærlighet som virker håpløs. Eller finnes det andre muligheter?

I morgen er alt mørktI morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue
(ultimo september)
Brage er en ganske vanlig tenåring. Helt til den høstdagen da en urovekkende nyhetsmelding kommer fra Japan: En stor flokk mennesker har gått amok, og tilsynelatende blindet av raseri går de løs på alt og alle.
Noen uker senere har fenomenet spredt seg til store deler av verden. Internett faller ned, tv-sendinger opphører, folk flykter, samfunnet går i oppløsning – og så meldes det at smitten har nådd Halden…
En skummel og actionspekket dystopi hvor villmark og overlevelse står sentralt.

En tanke om “Høstens bøker fra Cappelen Damm

  1. Flott oversikt! Kepler og Chris Tvedt skal jeg i alle fall lese. Ser også frem til Vigdis Hjorth sin nye, og så var jeg så dum å så Karin Fossum sin trailer på «Jeg kan se i mørket» – skrekk og gru, vet ikke om jeg tørr 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *