Høstens bøker fra Cappelen Damm

HviskerenHviskeren av Karin Fossum
(kommet)
Ragna Riegel jobber på Europris og bor alene i barndomshjemmet. Nå er foreldrene hennes døde og den eneste sønnen har flyttet til Berlin og de har nesten ingen kontakt. Bare ett og annet jule- og bursdagskort.
Ragna lever livet sitt innen strenge rammer: hun liker jobben fordi den er full av rutine, hun liker å sitte på samme sete i bussen hver dag, hun liker å handle det samme i nabolagsbutikken hver dag. Hun må ha orden på livet. Og det har hun, inntil den dagen hun finner et brev i postkassen med hennes navn på konvolutten og en utvetydig trussel skrevet med store blokkbokstaver på arket inni. Brevet gir støtet til et mareritt der Ragna Riegel blir truet på livet av en ukjent fiende. Der hun merker at hun må ta alle midler i bruk for å forsvare seg.
Romanen tar form av Konrad Sejers avhør av Ragna Riegel etter at det verste har skjedd. Etter at alt er for seint. Gjennom avhørene forsøker Sejer å lokke fram sannheten om det som er skjedd. Men er Ragna sannferdig? Eller fører omgivelsene grundig bak lyset? Det blir Sejers opphave å finne ut av.

EndetidEndetid av Ole Kristian Ellingsen
(kommet)
Hva skjer med en rest som opplever at hans eneste datter blir voldtatt og drept? Hva skjer med troen å Gud når gjerningsmannen havner utenfor norsk politis rekkevidde? Hvordan påvirker en slik tragedie et ekteskap? Er det lov å drømme om hevn? Finnes det noen rettferdighet å få? Endetid er en sterk og tankevekkende roman om tro, tvil og maktesløshet, løst basert på den såkalte Martine-saken.

 

 

SporvekslingsmordetSporvekslingsmordet av Hans Olav Lahlum
(kommet)
En 17 år gammel skiløper blir funnet skutt i sporet under siste etappe av en stafett i Holmenkollen. Udåden skjedde i åpent lende, men uten vitner. Politietterforskeren Kolbjørn «K2» Kristiansen har fått en ny brysom sak å bryne seg på.
Sporvekslingsmordet er en tankevekkende familiehistorie om et adoptivbarn fra 1970-tallets Norge, og samtidig et nytt klassisk krimmysterium i serien om K2 og Patricia.

 

 

Arv og miljøArv og miljø av Vigdis Hjort
(forventes i salg 12. september)
Hjorts nye roman starter som et klassisk arveoppgjør, der to sommerhytter på Hvaler står sentralt.To barn har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men det finnes to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Den handler om familiehistorien.

 

 

Chris TvedtDen som forvolder en annens død av Chris Tvedt
(forventes i salg 3. oktober)
En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettssak er ille,- å tape livet er mye verre.

FangetFanget av Karin Slaughter
(forventes i salg 1. november)
Will Treng vet at dette kommer til å bli hans farligste oppdrag hittil. Liket på gulvet er en tidligere politi, og blodige spor avslører at enda et offer er litt flyttet fra åstedet. Lagerlokalet tilhører en kjent idrettsmann, som for et halvt år siden ble anmeldt for voldtekt. For Will og rettslege Sara Linton utvikler saken seg til noe verre. På åstedet finner de en personlig kobling til Wills fortid.

 

 

Ti år i frihetTi år i frihet av Natascha Kampusch
(forventes i salg 3. november)
Det har nå gått ti år siden østerrikske Natascha Kampusch rømte fra det åtteårige fangenskapet hos Wolfgang Priklopil. Dette er historien om hennes kamp for å overleve utenfor kjelleren hvor hun satt fanget i 3096 dager. Kampusch har gitt ofre for misbruk og kidnapping en stemme, og forteller om forventninger, skuffelser, ønsket om å gi andre styrke og følelsen av å bli misforstått av verden.

 

 

Lars KeplerKaninjegeren av Lars Kepler 
(forventes i salg 7. november)
Joona Linna har sonet to år i Kuma fengsel da han føres til et avsidesliggende område for et hemmelig møte.
Mer info kommer…

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *