Høsten av Jan Henrik Nielsen

HøstenTittel: Høsten
Forfatter: Jan Henrik Nielsen
Utgitt på Cappelen Damm 2011
Kilde: Bibliotekbok

Nanna kjenner at den vonde, uvisse følelsen kommer tilbake. Så mange ganger hun har tenkt at de snart skal komme ut. Bare de holdt ut til sommeren. Eller etter vinteren, kanskje. Men det har aldri skjedd noe, og pappa har bare sagt at en gang skal de opp. Det er bedre ikke å tenke på det.

En  mystisk sykdom har rammet det meste av livet på jorden. Nanna og lillesøsteren Fride har overlevd ved å gå i isolasjon i en bunker sammen med faren sin. En dag blir faren syk og jentene må forlate bunkeren for å kanskje finne medisin i byen de bodde i før.

Historien om de to søstrene som har levd mesteparten av livet sitt i en bunker i håp om å overleve er en mørk og sår historie. De har bare hverandre og faren, og når faren også blir syk må de unge jentene ut i en verden de overhodet ikke kjenner, og de vet ikke hva som venter dem.

Jeg blir umiddelbart fanget av den mørke, litt depressive og desperate følelsen – men utover i boka blir det litt for mye dialog mellom de to søstrene som gjør at jeg mister litt grepet om historien.
Dette kommer seg mot slutten igjen – til en slutt som er både trist og rørende og oppløftende.

Alt i alt en helt grei bok.

En tanke om “Høsten av Jan Henrik Nielsen

  1. Har noen ganger lånt denne med hjem men har liksom ikke fått den lest:) Virker som en fin bok ihvertfall:) Historien høres interessant ut. Liker omslaget på den også:) Ønsker deg en god helg!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *