Historiefortelleren av Jodi Picoult

Historiefortelleren

 

Tittel: Historiefortelleren
Forfatter: Jodi Picoult
Utgitt på Cappelen Damm 2015
Originaltittel: The Storyteller
Oversatt av Sissel Busk
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

 

 

Forlagets omtale: 
Sage Singer (23) er skadet i en ulykke og har et arr i ansiktet som gjør henne reservert overfor fremmede. Hun er baker, og kan dermed jobbe om natten og slippe å omgås så mange mennesker. Følelsene sine legger hun i de vakre bakverkene. 
   En dag blir hun kjent med Josef Weber (95), en respektert og avholdt mann i den vesle byen. Det oppstår et vennskap mellom de to, men en dag ber Josef Sage om en helt spesiell tjeneste: Han ber henne om hjelp til å dø. Det viser seg at han var nazist under krigen, og nå vil han gjøre opp for seg. Det han ikke vet, er at Sages bestemor er en av de som overlevde Holocaust.

Jeg ble ikke overbevist jeg altså. Synes det ble litt for overfladisk, moraliserende (amerikans?) og lettvint.
Flere passasjer i midtpartiet skummet jeg meg bare igjennom, og det viste seg at jeg ikke gikk glipp av noe, da alt ble oppsummert gang på gang utover mot slutten.

Jeg leste en gang betegnelsen Holocaust-pornografi, og dette ble litt slik for meg. Det er viktig å skrive om, og viktig at vi ikke glemmer – men jeg tror da heller jeg foretrekker de sanne historiene, ikke de oppdiktede som er mer eller mindre samme historie, men uten de ekte følelsene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *