Hilsen fra Rexville av Susanne Staun

Hilsen fra RexvilleTittel: Hilsen fra Rexville
Forfatter: Susanne Staun
Utgitt på Piratforlaget 2012
Originaltittel: Hilsen fra Rexville
Oversatt av Kari Wille Rekdal
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Morskjærlighet er ingen nødvendig del av den menneskelige natur slik som for eksempel åndedrett, for hele samfunn kan fungere uten den, riktignok på en måte som ville fremstå som forferdelig for oss, men som viser at kjærlighet ikke er en integrert del av selve menneskeligheten. (Rudolf Schaffer, Mothering: The developing child, 1979).

En to år gammel jente bli vansiret for livet da hun våkner badet i avløpsrens etter formiddagsluren. Rettsmedisiner Maria Krause blir kontaktet i håp om å kunne klare å innsnevre tidspunktet for når piken ble utsatt for denne forferdelige handlingen. Hun finner beviser for at det kun er moren eller faren som kan ha mishandlet piken.
Samtidig begynner dr. Krause også å motta noen merkelige mailen fra en person som kaller seg E. Hun kan fortelle om en oppvekst sammen med en mor som med vilje skadet sine barn for å få oppmerksomhet og omsorg fra helsepersonell – det er ingen tvil om at denne moren lider av Münchshausen by Proxy-syndrom. Men hvorfor får Maria disse mailene, og hvorfor nå. Det skal vise seg at den vansirede pikens mor og far har en fortid som på hver sin måte berører Maria Krause personlig.

Boken er en lettlest og spennende krim. Maria Krause fremstår kanskje i overkant skakk-kjørt, med hendelser fra barndommen som har ført til en psyke som gjør at hun ofte går langt utenfor sitt mandat i et forsøk på å løse saker og å redde personer. Om det er spesielt troverdig, kan diskuteres – men samtidig så blir historien meget spennende og også interessant å lese, fordi forfatteren tilsynelatende har gjort god research omkring de psykologiske mekanismene hun forteller om i boka.

Dette er Susanne Stauns andre bok om rettsmedisiner Maria Krause, som jobber i Odense i Danmark, og jeg liker bøkene jeg – og jeg håper virkelig det blir flere bøker fra denne forfatteren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *