Hevnen av Val McDermid

HevnenTittel: Hevnen
Originaltittel: The Retribution
Forfatter: Val McDermid
Utgitt på Cappelen Damm 2012
Oversatt av Henning Kolstad
Kilde: Biblioteket

Det ville være andre lyder inne i bildet. Lyder han gledet seg til. Lyder han hadde drømt om når han trengte en ansporing for å holde det gående. Lyder han hadde drømt om enda lenger enn han hadde pønsket på fluktmetoden. Skrikene, gråten, de stammende bønnene om nåde som aldri ville bli gitt. Hevnens lydspor.

En ung jente blir funnet drept – korsfestet opp ned. Dette er det tredje drapet på unge gatejenter og man begynner å se en sammenheng. Carol Jordan får i oppdrag å etterforske. Dette er den siste saken hun og storsaksavsnittet vil få før de skal opp og spres for alle vinder. Det er ikke lenger økonomi til å bruke Tony Hill som profilør, men han lurer i ytterkantene likevel – fordi alle vet hvor god han er. 

Mens de står oppe i denne nye etterforskninger får de beskjed om at Jacko Vance har rømt fra fengsel. Ti år tidligere sørget Tony Hill, Carol Jordan og teamet hennes for at den sosiopatiske drapsmannen, som hadde drept sytten tenåringsjenter og en politikvinne i tjeneste, ble tatt. Og nå sverger han hevn over alle de som var medvirkende!

Val McDermid skriver som alltid drivende god krim. Forholdet mellom Carol Jordan og Tony Hill er i beste fall varierende, og med den hevnlystne Jacko i hælene blir det ikke lettere for dem å takle hverdagen og arbeidet. Det er en klar fordel å ha lest de andre bøkene til Val McDermid for å forstå den fulle sammenhengen, men det ligger et seriedrap i denne boken som er enkeltstående og får sin løsning.

Som alltid er jeg storfornøyd med en Jordan og Hill-krim!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *