Heksedoktoren av Eirik Husby Sæther

HeksedoktorenTittel: Heksedoktoren 
Forfatter: Eirik Husby Sæther
Utgitt på Juritzen Forlag 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Pastor Svein-Magne Myhre ble løslatt fra varetekt for et par dager siden. Dermed hadde Tom endelig fått en mulighet til å tvinge ut av ham hvor Johannes gjemte seg, og han dro rett ut til Mjær. Men journalistene var her allerede og ødela for ham. Det var ikke mulig å ta seg inn til pastoren og pumpe ham for informasjon uten å bli oppdaget. Så han hadde ventet tålmodig på at de skulle forsvinne, noe som ga Tom tid til å tenke. Det ville ikke bli noe problem å få ham til å snakke. Tom hadde sett ofre for tortur og visste hvordan det skulle gjøres. Dilemmaet var hva han skulle gjøre med Svein-Magne etterpå. Han kunne ikke bare forlate pastoren i en blodpøl, da ville han rekke å advare sønnen. Han hadde to alternativer. Drepe ham eller holde ham fanget, sånn som Johannes hadde gjort med Siri og den andre kvinnen.

(Bokens baksidetekst):
Den dypt religiøse Johannes har flyktet til Rio de Janeiro, der farens menighet driver et hjem for misbrukte barn i favelaen Santa Marta. Johannes føler seg sviktet av Gud og sin egen far, pastor i pinsemenigheten. Johannes vender seg derfor til Djevelen og de mørke religionene i slummen. 
   Tom Stohl, samboeren til en av kvinnene som ble drept av Johannes, finner ut hvor han gjemmer seg og drar over Atlanteren for å finne ham. Når Tom ankommer Santa Marta vet han ikke at svart magi har gitt Johannes stor makt. Det ender i en dødelig jakt med voldsomme dimensjoner som bare én av dem kan komme levende fra. 

Dette er altså oppfølgeren til Lobotomisten, som kom ut i 2012. Som dere kan se av anmeldelsen min av denne boken, syntes jeg historien ble dratt vel langt ut på slutten. Og dessverre fortsetter Heksedoktoren på samme måte. Bortsett fra en forholdsvis spennende start, dabbet boken av til å dreie seg om gjøren og laden i favelaen, der vi blir veldig godt kjent med livet og troen slik det arter seg i Rios slum.

Så tar det seg veldig opp igjen på slutten, når Tom ankommer Rio (dette står allerede bak på boken, så det er ingen hemmelighet at det ender slik). Jeg skulle ønske at disse to bøkene hadde vært slått sammen til én – for meg ble slutten på Lobotomisten og starten (og godt halvveis) av Heksedoktoren bare et veldig langt mellomspill mellom handlingene som virkelig henger sammen, og som i mitt hode er de bærende elementer. Da hadde vi sannsynligvis sett en bok med alle ingredienser av spenning, action, makabre elementer og søken etter hevn, og mindre at dette som jeg føler er et mellomspill…

En tanke om “Heksedoktoren av Eirik Husby Sæther

  1. Har begynt på Lobotomisten i dag, gleder meg til å ta fatt på Heksedoktoren som står i hyllen. Håper jeg klarer å presse meg gjennom de seige partiene, skal i alle fall gjøre et ærlig forsøk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *