Hanging Hill av Mo Hayder

Hanging HillForfatter: Mo Hayder
Forlag: Gyldendal Norsk Forlag AS 2012
Originaltittel: Hanging Hill (2011)
Oversatt av: Torleif Sjøgren-Erichsen
Kilde: Lånt på biblioteket

«Det er noe galt med fargene på dette bildet». Sally dro det til seg. Det var Stavenes prinsesse […] Millie hadde vært modell for dette også, bortsett fra at noe hadde skjedd med ansiktet hennes på dette kortet. Sally dro en finger over det og trykket på det. Kanskje akrylen hadde sprukket, eller falmet på en eller annen måte, for selv om kroppen og klærne og bakgrunnen var slik hun hadde malt dem, var ansiktet uklart. […] «Æsj, jeg er glad for at jeg ikke tror på disse greiene. Ellers ville jeg ha vært skikkelig bekymret nå. Som om det var et forvarsel eller noe sånt.»

Vi møter søstrene Zoe og Sally.Zoe er politi og etterforsker drapet på en 16 år gammel jente som har blitt funnet mishandlet og voldtatt. I jakten på morderen føres hun inn i et miljø som truer med å avsløre hennes 20 år gamle, mørke hemmelig. Og hvis den kommer ut kan den ødelegge alt for henne.

Sally er nyskilt, har stor gjeld og en opprørsk tenåringsdatter. Hun får et tilbud om svarte penger og da datteren Millie – som også var venninne med den drepte Lorne, havner i store problemer tvinges Sally til handlinger hun ikke trodde hun var i stand til.

Mo Hayder er en mester i å skrive spennende bøker, og hun skuffer ikke med denne heller. Boka er gjennomsyret av en krypende ekkel følelse, mørk og fuktig og intenst spennende hele tiden. Dette er thrillerdronningen! Gjennom hele boka introduseres vi for hint og tips, men det er ikke mulig å gjennomskue sannheten – og slutten er så overraskende og ekkel av man nesten kikker seg litt over skulderen.

Dette er den første boka hvor vi møter det litt odde søskenparet Zoe og Sally, og jeg håper virkelig vi får anledning til å stifte nærmere bekjentskap med dem!

En tanke om “Hanging Hill av Mo Hayder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *