Glassdukkene av Jorun Thørring

GlassdukkeneTittel: Glassdukkene
Forfatter: Jorun Thørring
Utgitt på Aschehoug 2006
Kilde: Bibliotekbok

Han trodde på tegn. Alt var forutbestemt.
Han visste at noen var utstyrt med spesielle evner til å tolke tegnene. Det var en sjette sans. En egenskap som overgikk både forstanden og vitenskapen.
Bildet foran ham var nesten som en hellig åpenbaring. Han stirret lenge på det og kjente den sitrende følelsen han pleide å få når han skjønte at noe var ment spesielt for HAM. Printeren kopierte bildet langsomt. Han grep det forsiktig , følte strupen snøre seg sammen. Det brant i ham nå. Han hadde ikke kjent den på lenge, følelsen som drev ham ubønnhørlig mot kilden han visste kunne lindre den.

En ung kvinne blir funnet drept, sittende på en benk i Tromsø. Noen dager senere blir en annen ung kvinne funnet druknet. Begge er studenter ved universitetet i Tromsø. Et år tidligere forsvant en annen ung kvinne, en sak som aldri ble oppklart. Politietterforsker Aslak Eira klarer ikke å legge vekk tanken om at sakene har en eller annen sammenheng. Og når nok en ung kvinne forsvinner, må de arbeide mot tiden for å finne ut hvem som gjør dette.

Dette er mitt første møte med Aslak Eira, og det definitivt ikke det siste! Jorun Thørring skriver meget spennende og troverdig, uten for mye utenomprat og utbroderende forklaringer om drapsmetode og syke sinn. Den samiske politietterforskeren Aslak Eira er en veldig sympatisk figur, som jeg umiddelbart likte – og selv om det nok lå noen hint på veien gjennom boka, var ikke løsningen noe man umiddelbart gjennomskuet. Rett og slett en god, underholdende og spennende krimbok!

 

2 tanker om “Glassdukkene av Jorun Thørring

  1. Flott omtale! Jeg har også fått smaken på denne forfatteren, og har lest de to første. I går fikk jeg den blodferske «Mørketid» inn gjennom dørene, og jeg verker etter å ta fatt. Mitt hode er av det ryddige slaget, så nå sprengleser jeg for å få ferdig et par bøker jeg holder på med, før jeg premieres med Mørketid. Ha en super lørdag Rita!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *