Gil Courtemanche

Foto: Dominique Thibodeau

Foto: Dominique Thibodeau

Gil Courtemanche, født 1943 er en kanadisk journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper. I Norge er han mest kjent for romanen En søndag ved bassenget i Kigali, en bok som skildrer grusomhetene i Rwanda på 90-tallet.

Han har skrevet en rekke prisbelønnede romaner og regissert dokumentarfilmer, særlig fra Afrika. I 2009 og 2009 var han dessuten rådgiver for sjefsanklageren ved Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Han døde i august 2011, av kreft.

Bibliografi:
Douces colorès – 1989
Trente artistes dans un train – 1991
Chroniques internationales – 1991
Québec – 1998
Nouvelles douces colorès – 1999
Un dimanche à la piscine à Kigali – 2000
La Seconde Rèvelution tranquille – Démocratiser la démicratie (essay) – 2003
Une belle mort – 2005
Le monde, le lézard et moi – 2009
Je ne veux pas mourir seul – 2010

Norske utgivelser:
En søndag ved bassenget i Kigali – 2003
Jeg vil ikke dø alene – 2011

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *