Giftstrøm av Eystein Hanssen

Giftstrøm

 

Forfatter: Eystein Hanssen
Utgitt på Vigmostad & Bjørke AS 2011

Otto Kamperud forhandler med God’s Freedom Fighters (GFF), en geriljagruppe i Uganda som gjennom 20 år har voldtatt, drept og torturert sivilbefolkningen i Uganda, Kongo og Sør-Sudan. Uten forvarsel endrer geriljalederens positive holdninger seg, og etter en intens kamp blir Otto og en kvinnelig medarbeider tatt med inn i den dype jungelen.

På Carl Berner i Oslo pågriper politiet blant annet en ung, ugandisk mann under en narkorazzia. Elli legger merke til et karakteristisk arr på høyre håndledd og lurer på om dette kan være et slags merke. Etterforskningen hører til under Romerrike politidistrikt, men Elli klarer ikke å slippe tanken på den unge gutten med arret. Hun gjør noen undersøkelser, og finner ut at han må ha vært barnesoldat hos GFF. På grunn av hans kunnskaper om hjemlandet og geriljaen, blir også kidnappingen noe Elli og Nereng må forholde seg til.

Hver natt kjempet han mot grepet bushen og volden hadde på ham, og noen ganger ønsket han faktisk at han kunne reise tilbake til den tygge galskapen.

Saken utvikler seg til å bli ekstremt utfordrende, og kanskje den farligste i Ellis. Sammen med kollegaen Jan Nereng må hun håndtere leiesoldater, lånehaier og drevne kriminelle.

Boka starter veldig bra, den er actionfylt og spennende. Men så dabber den litt av – det kan virke som om det er mye informasjon som må inn. Dette gjør at det blir mye småprat og beskrivelser som føles lite relevante. I motsetning til den forrige boka til forfatteren som jeg sa «ikke hadde noen dødpunkter». Her var det dessverre mange dødpunkter… Men den tar seg opp igjen i siste del, men temaet er så stort og omfattende – dessuten så lite personlig at jeg selv detter av litt, og er kanskje ikke fullt så interessert i hvem som har gjort hva og hvorfor. Grunnen til at jeg fullførste boka, var (bortsett fra at jeg som oftest avslutter en bok jeg har startet på) for å følge Nereng, Elli og ikke minst Zenith.

Forfatteren er ute med ny bok i disse dager – Triangel. Nå har jeg lest én fantastisk bok og en mindre god bok av forfatteren, og ser derfor fram til neste – for jeg er nemlig helt sikker på at han kommer opp på nivået til den første boken igjen, den vanskelige andreboken er nemlig et faktum akkurat her.

En tanke om “Giftstrøm av Eystein Hanssen

  1. Tilbaketråkk: Bokanmeldelser - tidligere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *