Gerd Nyquist

Foto: Rigmor Dahl Delphin

Foto: Rigmor Dahl Delphin


Gerd Nyquist
, født 1913 i Kristiania, død 1984, var en norsk forfatter.

Hun studerte journalistikk ved University of California og historie ved Universitetet i Oslo.
Hun var aktiv i motstandsbevegelsen under andre verdenskrig.

Hun debuterte som forfatter i 1957.

Bibliografi:
1957 – Månen over Munkeby (roman)
1960 – Avdøde ønsket ikke blomster (kriminalroman)
1961 – Fra perm til perm. Med Ola til Gaza (sakprosa), sammen med Sverre Nyquist)

1961 – Historien om Olav som var oppkalt etter Kongen (barnebok)
1963 – Ærbødigst 2B (ungdomsroman)

1966 – Stille som i graven (kriminalroman)
1972 – Vokt dem for hunden (kriminalroman) med André Bjerke, Bengt Calmeyer, Helge Hagerup og Kjell Arnljot Wig 
1978 – Djevelens forspor (kriminalroman)
1981 – Bataljon 99 (sakprosa) om den norsk-amerikanske Bataljon 99 i U.S Army
1985 – Liljen på det mørke vann (roman) posthum)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *