Fuglesang av Sebastian Faulks. Anbefalt av Ørjan N. Karlsson

FuglesangTittel: Fuglesang
Forfatter: Sebastian Faulks
Utgitt på Schibsted forlag
Originaltittel: Birdsong
Oversatt av Kjell Olaf Jensen

Ørjan skriver om sin anbefaling: 
I år er det 100 år siden Den første verdenskrig brøt ut, og «the great war» danner også rammen for denne romanen. Men Fuglesang er så mye mer enn en soldathistorie. Det er en beretning om tapt kjærlighet, om et barnebarns forsøk på å danne seg et bilde av hvem bestefaren var, og en ung manns streben etter å bevare sin siste rest av menneskelighet i en umenneskelig krig.

I boken følger vi briten Stephen Wraysford som på en reise til Amiens i 1910 forelsker seg i Isabelle. Problemer er bare at Isabelle allerede er gift, dog i et kjærlighetsløst ekteskap. Stephen innleder et forhold til henne, et forhold som ikke utvikler seg slik han hadde håpet. Hjemsøkt av minnene verver Stephen seg til tjeneste når krigen bryter ut.

Faulks nevnes ofte i samme åndedrag som Hemingsway. Det er fortjent, for turnert av en mindre begavet forfatter kunne historien i Fuglesang raskt blitt en søtsuppe. Istedenfor tar forfatteren oss med på en reise gjennom kjærlighet, galskap, sorg, fortvilelse og håp som i siste instans forteller oss noe om hva det betyr å være menneske.
Magisk.
**********

Foto: Juritzen Forlag

Foto: Juritzen Forlag

Ørjan N. Karlsson er en norsk forfatter, født i 1970 i Bodø.
Han debuterte som forfatter i 2004 med boken «Gruve 13» den første av fire med Frank Halvorsen i hovedrollen.
Kyrre Kaupang dukket opp som hovedperson i 2012, i boken Gerhardsens testamente og vi møtte han igjen i Hauges direktiv, som kom i 2013. Disse bøkene inngår i en planlagt trilogi om «Stiftelsen».

Huset mellom natt og dagI disse dager er Ørjan N. Karlsson aktuell med første bok i en science fiction-serie om Marko Eldfell.
Huset mellom natt og dag tar oss med til en dyster framtid. Jorda er delt opp i mindre enklaver der kun de rikeste og mektigste kan bo, mens storparten av befolkningen må overleve i favelaer, brakkebyer og falleferdige, urbane bykjerner.
Marko Eldfell er en norsk desertør på flukt som lever i skjul i Tiranas livsfarlige gater, hvor han livnærer seg av strøjobber for lokale kriminelle. Etter en konflikt med en lokal mafioso, finner militæret ut hvor han befinner seg, og han har ikke lenger noe sted å flykte. Idet alt håp synes ute, tilbyr en eksentrisk forretningsmann seg å hjelpe, men det er en hake. For å vinne tilbake sin frihet må han spore opp sin tidligere troppsjef og gode venn, Jack Stenthon. Problemer er bare at Marko så Stenthon dø på slagmarken i Tblisi.

Boken utgis på Vendetta Forlag, og er forventet i salg fra 27. august.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *