Fuglehotellet av Tiger Garté

FuglehotelletForfatter: Tiger Garté
Utgitt på Tiden Norsk Forlag 2012
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

 

Eg har rive opp tøystykke frå alle her i huset og laga teppe av dei, sier hun.
Tøystykker som kommer til å ligge der å slites på samme måte som minnene blir blassere og mindre detaljerte med årene.

Tor reiser til bygda hvor besteforeldrene hans har bodd hele sitt liv. Fem år etter at bestefarens hans, Bår, døde tar han seg sommerjobb på Aluminiumsverket der Bår jobbet. Jobben blir mye mer utfordrende enn Tor hadde tenkt, han må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet og samtidig som folk forteller mer om livet til bestefaren blir Tor klar over at det finnes et mye mer komplekst bilde av bestefaren enn de than var klar over… og sakte men sikkert kommer sannheten for en dag og Tor er ikke sikker på om han liker det han ser.

Tiger Garté har skrevet en bok basert på egne opplevelser. Kanskje er det dette som gjør at fortellingen går så til de grader i dypet på ekte menneskelige føleleser, følelser som kjennes godt mens man leser boka. Dette er av de bøkene som jeg lever meg veldig inn i og som til og med følger med i drømmene om natta. Han beskriver et forhold mellom besteforeldre og barnebarn som er veldig trygt og kjent for mange – deilige somre hvor man går i hælene på bestefar og vil hjelpe til og alt er bare fint. Men man blir voksen og må forholde seg til livet og menneskene i det på en helt annen måte, og kanskje på måter man ikke hadde sett for seg i den uskyldige barndommen. Den er tankevekkende, rørende, nydelig og vakker!

Denne boka vil jeg anbefale på det sterkeste – den var så fin at jeg bevisst leste saktere og saktere mot slutten for å unngå å bli helt ferdig.

4 tanker om “Fuglehotellet av Tiger Garté

  1. På annet sted på bloggen din, nevner jeg at du er «ny» for meg, og jeg ny her inne på nettstedet.
    Måten du behandler bøkene du anmelder på, får meg til å tro på deg. Jeg tror at jeg kan få den samme opplevelsen, som du får. Så dermed, du har solgt en bok av Tiger Garté i dag, boken heter «Fuglehotellet.»

    • Så hyggelig at du liker måten jeg skriver på – jeg forsøker å gi en beskrivelse av bøkene fra en helt vanlig leser, jeg er ingen profesjonell og jeg har heller ingen intensjon om å fremstå som sådan. Jeg leser og enten liker jeg det eller ikke og forsøker å forklare hvorfor:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *