Frost i mai av Sarah Jio

Frost i maiTittel: Frost i mai
Forfatter. Sarah Joi
Utgitt på Cappelen Damm AS 2013
Originaltittel: Blackberry Winter (2012)
Oversatt av Bente Klinge
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg gikk tilbake til sengen og satte meg på kne idet Daniel trykket bamsen mot leppene mine. «Jeg er glad i deg, Max,» hvisket jeg idet jeg gikk tilbake til døren. «Og jeg er glad i deg, Daneil. Mer enn du noen gang vil fatte».
Jeg listet meg ned trappen, la en ny kubbe på peisen, fremsa en stille bønn, gikk ut av leiligheten og låste døren bak meg. det var bare ett skift. Jeg kom til å være hjemme før soloppgang. Jeg snudde meg tilbake mot døren, men så ristet jeg på hodet og beroliget meg selv. Det var ingen annen løsning. Han var trygg her. I god behold.

Seattle 1933: Vera Ray sier god natt til sin tre år gamle sønn Daniel. Hun får ikke barnevakt og må la ham være hjemme mens hun er på nattskift på hotellet der hun jobber. Mens hun er på jobb, begynner det å snø og det blåser opp til storm, til tross for at det er mai. Når Vera kommer hjem, er Daniel borte. Det eneste sporet er sønnens teddybjørn, som Vera finner på gaten.
Seattle 2010: Journalist Claire Aldridge blir satt til å dekke snøstormen som raser over byen i begynnelsen av mai. Hun skal se den i sammenheng med den tilsvarende stormen i 1933, og kommer over den gamle saken med det forsvunne barnet. Hun bestemmer seg for å løse saken, og gjennom arbeidet med reportasjen finner hun også ut at det er en uventet sammenheng mellom Vera og henne selv.

Det er ikke akkurat noe nyskapende ved denne romanen: gammel sak etterforskes i nåtid, løsningen oppdager og dermed også personlige koblinger til den gamle saken. Nåtidens personer har også noe grusomt og traumatisk som de har vært gjennom som selvfølgelig også løser seg på slutten.

Man sier gjerne at krim har lett for å bli oppskriftsmessig, men det har jammen disse datid-nåtidsromanene også blitt. Det er kjente elementer, og klisjeene står mer eller mindre i kø. Men så er det noe jeg liker ved dem også – her er det kjærlighet, tap, skandaler og tilgivelse – og det er jo veldig koselig å lese. Og man er jo spent på hvordan det hele henger sammen. Dette er en koselig bok, lettlest og underholdende. En fin bok for late dager på verandaen, nå som sommeren kom tilbake enda en gang.

2 tanker om “Frost i mai av Sarah Jio

  1. Gleder meg til å lese denne, har den liggende på vent i hylla mi:) Man kan jo ikke si nei til kjærlighet, tap, skandaler og tilgivelser. Høres veldig bra ut!:)

  2. En lettlest og koselig bok som kunne ha vært mye bedre.
    Det er for mange sammentreff til at historien blir troverdig.
    Samtidig blir en nysgjerrig på hvordan alt henger sammen. Fin kjærlighetshistorie, men litt «rotete» skrevet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *