Frels oss fra det onde av Kjetil Try

Frels oss fra det ondeTittel: Frels oss fra det onde
Forfatter: Kjetil Try
Utgitt på Gyldendal 2011

Kilde: Egen bok

Reading Challenge 2015

I det samme hun slo nummeret til opplysningen, ringte det på døren. Et øyeblikk ble hun sittende stiv med mobilen klemt mot øret, men så fikk hun øye på den åpne skolesekken med matteboka halvveis stikkende opp, i døråpningen til Noras rom. Hun senker skuldrene.
– Kommer! Hun plukket opp sekken og vred om sikkerhetslåsen. – Vær så…
Nadjia bråstoppet.
– Du? fikk hun stotret fram før hun kjente et kraftig støt i brystet og falt bakover. Det siste øyeblikk før bakhodet traff gulvet, tenkte hun på hva Nora ville gjøre når hun oppdaget at hun hadde glemt matteboka i skolesekken.

Forlagets omtale: 
Den ti år gamle datteren til Nadija Hadzic kommer hjemom for å hente en gjenglemt mattebok, og finner moren drept på gulvet. Et langt snitt går fra overleppen til underlivet, og kroppen er fylt av vaskepulver. 
I leilighetens mangler kvinnens PC. 
   Etterforskerne Rolf Lykke og Parisa Sadegh stilles overfor flere tusen potensielle mistenkte, en jungel av mulige motiver, og en gjerningsmann som ikke nøler med å slå til igjen. 
   Hvem skjuler seg bak profilene på nettdatingstedene? Hvordan kan en kvinne på jakt etter kjærligheten vite om mannen i den andre enden er den han utgir seg for å være?

Jeg har som nyttårsforsett at jeg dette året ikke bare skal prioritere nye utgivelser, men også ta for meg bøker som har blitt gitt ut tidligere og spesielt kanskje de bøkene som allerede står i bokhylla mi.

Jeg startet med et helt nytt bekjentskap innen litteraturens verden, reklamemannen Kjetil Try. Uten de helt store forventningene – siden erfaringen med «folk som plutselig vil prøve seg som forfatter» ofte har vært negativ – ble jeg sugd inn i handlingen i denne boka. Den var intenst spennende hele veien, uten dødpunkter og med en historie som er skremmende aktuell – og har vært det siden Internett gjorde sitt inntok i privatlivet til folk flest.

Jeg kommer helt klart til å gå enda lenger tilbake i tid, og også lese den første boken om etterforskerparet Lykke og Sadegh: La de små barn komme til meg – for dette var krim helt og fullstendig i min gate. HURRA for nye oppdagelser 🙂

Andre om boken:
Silje Risøy Helgerud – Siljeblomst
Torbjørn Lysebo Ekelund – Dagbladet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *