Forvandlerne av T Cooper og Allison Glock-Cooper

ForvandlerneTittel: Forvandlerne 
Forfatter(e): T Cooper og Allison Glock-Cooper
Utgitt på Aschehoug Forlag 2014
Originaltittel: Changers, Book One: Drew.
Oversatt av Ina Vassbotn Steinman
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget 

Reading Challenge 2015

Før han ble den han var ment å være, før han måtte gjennom disse fire årene som kalles for high school, fire år hvor alt han hadde lært forsvant i løse luften, da teppet ble dratt bort under beina hans, og han forelsket seg, så folk dø av idiotiske grunner, og han reddet liv uten egentlig å vite hvordan, og han gjorde alt feil helt til han gjorde noen viktige ting riktig, før han forstod at han ikke var noe mer utvalgt enn alle andre (selv om de fortalte ham noe annet), og kontrollerte kreftene sine, krefter han aldri hadde ønsket seg, aldri trodde han ville forstå, før noe av dette og hundre andre forferdelige, fantastiske, ødeleggende, magiske ting skjedde, var han bare en gutt i Tennessee som het Ethan.

Forlagets omtale: 
Ethan er en helt vanlig tenåringsgutt som gjerne skulle hatt litt bedre drag på jenter. Snart viser det seg at de manglende sjekkeferdighetene er hans minste problem. En morgen våkner han opp i kroppen til Drew Bennér, en blond og over middels søt jente. Det viser seg at Ethan er en Forvandler – en eldgammel og ukjent menneskerase som rever i forskjellige kropper. 
   Dermed må Ethan navigere en jentekropp, med alt som følger med. Samtidig har han gått en aldri så liten oppgave: Han skal gjøre verden til et bedre sted.

I starten er det gøy å lese om utfordringene tenåringsgutten Ethan har med plutselig å være jente – det pekes på en del morsomme og plausible problemstillinger som gir høy humrefaktor.
Men etterhvert blir dette egentlig alt boken handler om, i tillegg til vanlig high school-drama. Vi får vite veldig lite om Forvandlerne som rase, bakgrunnen, hensikten, framtiden… Jeg forstår av originaltittelen at det skal komme flere bøker i dette som åpenbart er en serie – men jeg synes jeg fikk så lite kjøtt på beina, og så lite spenning med tanke på videre hendelser, at jeg nok ikke kommer til å sitte i neglebitene spenning for å lese neste bok.

Dette er riktignok en ungdomsbok, men jeg tror ikke målgruppen er noe mindre opptatt av spenning og bakgrunnshistorie enn meg – som voksen og godt belest synes jeg livsskildringer kan være like givende som åndeløs spenning, kanskje i motsetning til ungdommen – så jeg vet ikke om den helt treffer målgruppen heller.

Andre om boka: 
Tulleruskas World
Lesejenta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *