Fortielsen av Jørgen Jæger

FortielsenTittel: Fortielsen 
Forfatter: Jørgen Jæger
Utgitt på Juritzen Forlag 2016
(kommer 26. mai)
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Straks flyet landet, skulle hun ta flytoget videre til Drammen og møte sine kolleger i Søndre Buskerud politidistrikt. Det var de som hadde fastslått at samboere hennes hadde tatt livet sitt ved å drukne seg i Drammenselven.
Hvorfor var hun ikke blitt formelt orientert om dødsfallet? Som avdødes samboer måtte hun vel være nærmeste pårørende? Og hvorfor hadde politiet i Drammen hevdet at Bernhards nærmeste pårørende virkelig var blitt informert.
Det var uforståelig.
Slik det var uforståelig at Bernhard var suicidal. Så godt kjente hun ham, at det fikk hun seg ikke til å tro, noe hun aktet å fortelle sine kolleger i drammenspolitiet.
Men det visste hun også, at ikke alt bestandig var som det så ut.

Forlagets omtale: 
Cecilie Hopen er i Drammen for å finne ut hva som har skjedd med samboeren Bernhard. Har han forsvunnet frivillig, eller har det skjedd noe kriminelt? Når drammenspolitiet ikke vil hjelpe Cecilie i jakten på svar, kommer Ole Vik for å hjelpe til. 
   De vikles inn i et nettverk av grov menneskehandel og prostitusjon når Cecilie blir fengslet mistenkt for drap. 

Jørgen Jægers forrige bok, Monster, sluttet på en måte som gjorde det fullstendig åpenbart at det kom flere bøker om Cecilie, Berhard og Ole Vik, og med den cliffhangeren som endte Monster har det vært mange utålmodige Jæger-fans der ute.

Jeg er også en av dem – og omrokkerte på alle leseplaner når jeg fikk dette forhåndseksemplaret i posten. Svaret på hva som skjedde med Bernhard kommer tidlig boken – nei, det gjorde de visst ikke – joda, det var slik likevel ja – nei søren, det var det ikke nei…
Som du skjønner, ingenting er gitt – og dette gjør at spenningen og hemmelighetene holder deg fanget gjennom hele boken – og forløsningen kommer ikke før helt til slutt; AKKURAT slik det skal være. Jæger holder seg i kjent stil utenom de brutale og bestialske scenene uten at det blir «kosekrim» av den grunn. Han tar opp alvorlige samfunnsproblemer, denne gangen menneskehandel, og menneskeliggjør disse skjebnene på en slik måte at det er umulig å ikke sympatisere med ofrene og hate bakmennene.

Jæger holder fortsatt koken som en av Norges beste krimforfattere – men jeg håper han ikke går i Harry Hole-fela, hvor det er mer om å gjøre å gi ut nye bøker enn å faktisk skrive en historie som holder mål.

Andre om boken:
Bokbloggeir
My Criminal Mind
I bokhylla
Tine sin blogg

 

2 tanker om “Fortielsen av Jørgen Jæger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *