Forglemmegei av Kurt Hanssen

forglemmegeiTittel: Forglemmegei
Forfatter: Kurt Hanssen
Utgitt på Gyldendal Forlag 2011
Kilde: Lånt på biblioteket

Hun orket ikke å høre på den øredøvende støyen lenger, hun klarte ikke å konsentrere seg, så hun bøyde seg over ham og fant knappen og slo av strømmen til belgene. Det ble brått stille. Det eneste hun hørte var noe som dryppet – plipp, plopp, plipp, plopp – og da hun kikket ned på ham, så hun at bakhodet bare var en eneste rød pøl av blod, blod som dryppet sakte ned på de hvite og svarte tangentene, videre ned på pedalene.

Organisten Rasmus Bech blir funnet drept, liggende over kirkeorgelet i Bryk kirke, av Kamilla Kaspersen, som har hatt Bech som orgellærer.
Brede Monsen og Rikke Lindstad fra politikammeret i Sandvika må forsøke å finne ut hvem som kan ha noen motiver for å drepe organisten – hvilke hemmeligheter skjulte Rasmus Bech?

Dette er en helt ordinær krimbok, verken mer eller mindre. Til tider er den altfor langdryg, det er for lite som skjer mens politiet bare står i stampe i forhold til spor som kan føre dem til gjerningsmannen. Løsningen ble altfor lett å gjennomskue, det manglet rett og slett overraskelser i forhold til gjerningmann og motiv.
Passasjene fra dagboken til Nico som vi følger gjennom boken, er likevel en herlig oppkvikker innimellom nåtidens etterforskning.

Min konklusjon blir altså at dette bare er en middelmådig krimbok, men jeg har ikke helt gitt opp forfatteren; så jeg ser fram til å lese neste bok fra Kurt Hanssen (Nattegjest).

 

En tanke om “Forglemmegei av Kurt Hanssen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *