Før snøen legger seg av Bjørn Bottolvs

Før snøen legger segTittel: Før snøen legger seg
Forfatter: Bjørn Bottolvs
Utgitt på Kolon Forlag 2015
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Etter at folk har sett amerikansk politikrim på TV, er det blitt en myte at det er kun de beste som blir etterforskere, og at om du skulle gjøre en feil, så lir de som straff satt for å jobbe ute på gata. Min påstand er at den mest utfordrende jobben er nettopp den som blir utført av dem som jobber på gata. Der er alt uforutsigbart, og du kan komme opp i situasjoner hvor du i løpet av et tiendedels sekund må bestemme deg for hvordan du skal handle, og da er det lett å trå feil. Andre kan i ettertid sitte på sine kontorer med PC og Norges Lover i ro og mak og vurdere om denne betjenten handlet riktig eller galt, en betjent som i en skarp situasjon kanskje var i søvntåka klokka fire om morgenen. Skyte eller ikke skyte.

Jo Kaasa jobber som politibetjent, og er veldig fornøyd med å være patruljerende politi. Dette gjør at han kommer opp i en rekke hendelser, både alvorlige og mindre alvorlige. Når først en eldre mann blir funnet død hjemme hos seg selv, og deretter en kvinne blir funnet i isen på Sognsvann får politiet det travelt. Like etter forsvinner en ung gutt, som viser seg å være nevøen til drapsofferet på Sognsvann.

Til tross for at Kaasa er patruljerende politi, blir han sterkt involvert i disse sakene, også på det personlige plan. Til tross for en del hendelser jeg har litt vanskelig for å tro ville kunne skjedd i det virkelige liv (men kan man argumentere mot en politiforfatter, som tross alt vet hva han skriver om?) – synes jeg boka var veldig interessant og til dels spennende å lese. I starten følger vi Kaasa gjennom en del hverdagslige hendelser gjennom jobben, som kanskje eller kanskje ikke har noe med sakene hans å gjøre. Men så tetner handlingen til rundt jakten på den som har kidnappet den unge Jimi Henriksen, og svaret på hvem som drepte tanten hans og hvorfor.

Jeg likte at vi følger Kaasa og han kolleger som jobber på gata, det er en vinkling jeg ikke har lest i krimbøker enda – og siden Bottolvs har gitt ut åtte bøker om Jo Kaasa før denne, ser jeg slettes ikke bort fra at jeg kommer til å lese flere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *