Før jeg sovner av Steve J. Watson

Før jeg sovnerForfatter: Steve J. Watson
Utgitt på Bazar Forlag 2012
Originaltittel: Before I go to sleep 2011
Oversatt av Peter A. Lorsentzen
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg hever blikket og ser i speilet. Ansiktet som stirrer tilbake på meg er ikke mitt eget. Håret mangler volum, og det er kortere enn mitt. Huden på kinnene og under haken er slapp, leppene er tynne og munnen er buet nedover. Jeg skriker til – et ordløst gisp som ville blitt til et redselshyl hvis dersom jeg slapp det løs, og så legger jeg merke til øynene. Huden rundt dem er rynket, jada – men tross alt kan jeg se at de er mine. Personen i speilet er meg, men jeg er tyve år for gammel. Fem og tyve. Mer.

Hver morgen våket Christine ved siden av en fremmed mann.
Hver morgen må mannen forklare henne at han er hennes ektemann, Ben.
Hver dag ringer dr. Nash til Christine for å minne henne om at det ligger en bok gjemt i skapet og at hun der vil kunne lese om livet sitt.

Christine går til dr. Nash uten at Ben vet om det. Sammen forsøker de å finne en måte Christine kan få tilbake hukommelsen på. Så Christine leser dagboken som hun hver dag skriver, hver dag begynner hun på nytt og hver dag skriver hun mer i den. Før hun sovner om kvelden, og alt begynner helt på nytt neste dag. Og hun igjen blar opp dagboken og blir møtt av ordene: IKKE STOL PÅ BEN!

Boken føler Christine en av disse dagene i hennes liv – hennes liv som startet den morgenen med at hun ikke vet hvem hun er, ikke vet hvem mannen hennes er og ikke vet hvor hun bor. Hun leser dagboken sin og slik følger vi henne de siste par ukene og fram til denne dagen – denne dagen som kan, eller ikke kan gi henne de svarene hun er ute etter. Og hele tiden ligger det en desperasjon og en ekkel undertone i historien. Vi kjenner Christines angst og fortvilelse over ikke å huske, ikke vite hva som er sannhet og hva som er oppdiktet – og hvem menneskene rundt henne er.

Det er en helt fantastisk bok, som er så spennende fra begynnelse til slutt at det nesten ikke er mulig å legge den fra seg. Den er en sjelden page-turner som jeg ikke kunne lese fort nok for jeg måtte bare finne ut hva som er sannheten i historien – og den er overraskende! Virkelig en bok å anbefale hvis du er ute etter en god psykologisk thriller!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *