Før du døde av Camilla Grebe og Åsa Träff

Før du dødeTittel: Før du døde
Forfatter(e): Camilla Grebe og Åsa Träff
Utgitt på Gyldendal 2014
Originaltittel: Innan du dog
Oversatt av Øyvind Reisegg
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Hun oppfattet bruddstykker av en opprørt samtale før mannen fra buskene ga samuraimannen et hardt slag mot kjeven med noe svart som han holdt i hånden. Samuraimannen falt langsomt over ende uten en lyd, som et tre som bli felt i skogen, og ble liggende bare noen meter fra henne. Mannen i parkas pirket litt borti ham med foten, som om han rotet rundt blant søppel for å finne noe han hadde mistet.
Et øyeblikk senere kom det øredøvende skuddet. Lydstyrken var enorm, presset henne mot bakken, truet med å sprenge trommehinnene hennes i filler.

En tenåringsjente blir i 2005 vitne til et brutalt i en park i Stockholm. Hun ser både offer og gjerningsmann, men er så påvirket av narkotika at hun ikke klarer å skille mellom fantasi og virkelighet – hun er ikke et pålitelig vitne.
I 2010 møter vi igjen Siri Bergmann, psykologen har endelig kommet i gang med livet sitt igjen. Hun tror hun har kommet over selvmordet til mannen sin, og har fått barn med sin nye mann. Men idet hun kommer over noen gamle papirer etter sin avdøde Stefan, blir finner hun er kobling til mordet i parken fem år tidligere og klarer ikke å la være å undersøke saken på egenhånd.

Dette er den tredje boken om Siri Bergman, og selvfølgelig havner hun også denne gang midt i begivenhetenes sentrum. De to forrige bøkene har vært gode de, greie spenningsromaner – men denne gangen synes jeg det blir litt mye broderinger rundt selve saken. Jeg vet at mange liker det veldig godt, og det gjør ikke automatisk en bok dårlig. Men jeg liker det ikke fullt så godt. Et stykke ut i boken ble det historien fra 1988 som ble den spennende og drivende delen, mens nåtidens historie bare ble fyllmasse som jeg ikke helt klarte å engasjere meg i.

Men den har en god historie, med en sammenheng som langsomt settes sammen til et bilde som overrasker både Siri og leseren. Så alt i alt en passe spennende bok, selv om noen sider bare ble skumlest.

En tanke om “Før du døde av Camilla Grebe og Åsa Träff

  1. Jeg likte også denne boken godt, selv om jeg ser at jeg hadde de samme innvendingene som deg. Det blir for mye om Siri og det som skjer i hennes liv, og for lite om saken det gjelder.
    Skal si du har publisert i dag. Fikk bekreftet at bloggrollen bare tar inn et innlegg for dagen, for det er dette som ligger øverst 🙂 da vet jeg det. Ha en super lørdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *