Fasadefall av Liza Marklund

FasadefallTittel: Fasadefall
Forfatter: Liza Marklund
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2013
Originaltittel: Lyckliga gatan (2013)
Oversatt av Dorthe Emilie Erichsen
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Et menneske kan bare oppfatte en viss mengde smerte. Og så besvimer man. Bevisstheten slår seg av, akkurat som sikringen i et overbelastet elektrisk anlegg.
Å holde seg på riktig side krevde følsomhet og dømmekraft.
Mannen med hammeren betraktet individet på senga med resignert tålmodighet. – Det er du som bestemmer, sa han.  – Vi stopper når du vil.

Eksriksdagsmannen og risikokapitalisten Ingemar Lerberg blir funnet torturert og bevisstløs i sin fasjonable villa utenfor Stockholm. Ektefellen Nora er sporløst forsvunnet.
Annika Bengtzon i Kvällspressen får i oppdrag å skrive om saken.
Privatlivet hennes er for tiden turbulent, hun bor sammen med sin nye kjærlighet og hans barn og sine egne barn.

Anders Schyman får problemer når det rettes anklager om at han mange år tidligere har forfalsket en reportasje som han fikk Den store journalistprisen for.

Jeg liker Liza Marklund jeg. Spesielt siden jeg har lest alle bøkene, og derfor er veldig opptatt av hvordan det går med privatlivet hennes i tillegg til det kriminalhistorien boka handler om. Spesielt interessant blir denne da Anders Schyman også havner i trøbbel, og vi følger dette parallelt med de andre hendelsene.

Liza Marklund fletter som vanlig inn reelle, samfunnsaktuelle problemstillinger som gjør bøkene hennes informative i tillegg til underholdende.

Inspirasjon til beskrivelsene av menneskelighetens verste motbydeligheter har jeg hentet hos Amnesty International.

Denne boka gikk unna i en fei, det var handling og spenning hele veien og stadig nye tips og spor som dreide handlingen i en annen retning enn det jeg hadde sett for meg. Totalt sett likte jeg boka veldig godt, og koste meg mens jeg leste den.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *