Fantomsmerte av Thomas Enger

Forfatter: Thomas Enger
Utgitt på Gyldendal Norsk Forlag AS 2011

En grusom erkjennelse slår ham. Mange visste om møtet, og flere så ham dra. Altfor mange visste at [sloss]hansken pleide på henge på veggen hjemme på kontoret. Og han har blod på hendene, klærne og skoene.

Noen har lurt ham. Noen har faen meg lurt ham.

Tore Pulli er en eks-torpedo som sitter i fengsel fømt for et drap han hevder han ikke har begått. Han kontakter krimjournalist Henning Juul og vil at han skal finne den skyldige.

Henning er fortsatt besatt av tanken på at brannen som drepte sønnen Jonas på seks år, var påsatt. Når Pulli sier at hvis Henning finner ut hvem som har lurt ham, så skal Pulli fortelle hva som skjedde den kvelden Jonas døde, klarer ikke Henning å la saken ligge.

Henning avdekker en flere spørsmål enn svar, og samtidig blir han mer og mer usikker på om Pulli er til å stole på. Et forbryterdrama som bringer oss ett skritt videre mot løsningen på gåten om hvem som drepte Jonas.

Thomas Enger skriver veldig bra krim, et godt språk og et driv som gjør at det aldri blir kjedelig. Han klarer å balansere veldig godt selve krimgåten, og Henning Juuls privatliv og indre tanker. Vi får vite nok til å føle sympati og nysgjerrighet rundt brannen og hans jakt på svar, men ikke for mye til at det blir kjedelig og føles lite relevant.

Jeg gleder meg til å følge Henning Juul videre, men nå har jeg dessverre lest begge bøkene som til nå har kommet ut. Neste bok i serien, Blodtåke, er ventet i januar 2013, og da er vi bare halvveis… kan bli en tålmodighetsprøve å vente på at bøkene kommer – og det er et kompliment til forfatteren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *