Et ekko av skyld av Charlotte Link

Et ekko av skyldTittel: Et ekko av skyld
Forfatter: Charlotte Links
Utgitt på Bastion Forlag 2011
Originaltittel: Das Echo der Schuld
Oversatt av Astrid Nordang
Kilde: Bibliotekbok

Forlagets omtale: 
Livia og Nathan Moor klarer ikke å redde annet enn seg selv når seilbåten deres går til bunns utenfor Isle of Skye vest for Skottland etter en kollisjon med et frakteskip. 
   Virginia Quenting og hennes mann utruster de to skipbrudne med det nødvendigste og mot sin manns vilje lar Virginia dem dessuten bo i sitt feriehus når de selv reiser hjem. Men senere dukker Nathan også opp hjemme hos familien Quentin i Norfolk. Først reagerer Virginia negativt på hans freidighet, men med et ekteskap som skranter, er hun likevel mottakelig for den attraktive Nathans sjarm og åpner seg snart mer enn hun noensinne har gjort overfor et annet menneske. 

Parallelt med denne historien, forsvinner små piker fra nærområdene, og blir senere funnet drept. Det er mye som foregår i denne boken, men det er helt greit å følge med underveis, også når Virginia begynner å se tilbake i tiden og fortelle om hendelser som har gjort henne til den hun er i dag.

Boken var overraskende spennende å lese (aldri hørt om forfatteren tidligere, men ble tipset via Facebooksiden «Hva leser du akkurat nå») – forfatteren skildrer omgivelser godt – men menneskene (foruten Virginia som vi blir veldig godt kjent med) blir noe endimensjonale. Man blir ikke kjent med noen andre, ei heller Nathan – foruten at han er forfatter i et heller dårlig kjærlighetsforhold.

En mellomting mellom kjærlighetshistorie og kriminalhistorie, noe klisjépreget og uten de store overraskelsene, men likevel vel verdt tiden og jeg kommer til å lese flere bøker fra denne forfatteren.

Jeg stusset endel ved oversettelsen av boken – det ble til tider noe omstendelig og gammelmodig, men ord knapt noen har brukt de siste femti årene. Til å være en historie lagt til nåtid, ble dette litt underlig og smått irriterende underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *