Erlend Loe

Foto: Fredrik Arff

Foto: Fredrik Arff

Erlend Loe, født 1969 i Trondheim er en norsk romanforfatter, oversetter, filmmanusforfatter og filmkritiker.

Han tok cand.mag.-eksamen med grunnfag folkeminnevitenskap, mellomfag i filmvitenskap og mellomfag i litteraturvitenskap.

Han har tidligere jobbet på psykiatrisk klinikk og har vært frilanser i Adresseavisen. Han var i 1998 med på å starte Screenwriters Oslo som er et kontorfellesskap for manusforfattere. Han har også arbeidet som lærervikar før han begynte å studere på Kunstakademiet i Trondheim.

Han debuterte som romanforfatter i 1993, og hans skrivestil blir karakterisert som naivistisk. Han bruker ofte virkemidler som ironi, overdrivelse og humor.

Bibliografi:
Romaner:
Tatt av kvinnen – 1993
Naiv. Super – 1996
L – 1999
Fakta om Finland – 2001
Doppler – 2004
Volvo Lastvagnar – 2005
Muleum – 2007
Stille dager i Mixing Part – 2009
Fvonk – 2011
Vareopptelling – 2013

Andre verker:
Fisken – 1994
Maria & José – 1994
Bokstavene våre – 1994
Kurt blir grusom – 1995
Den store røde hunden – 1996
Sa mor – 1997
Sa terapeuten min – 1998
Kurt quo vadis? – 1998
Detektor – 2000
Jotunheimen, bill.mrk.2469 – 2000
Mustafas kiosk – 2000 (oversettelse fra dansk, originalt av Jakob Martin Strid)
Kurt koker hodet – 2003
Organisten – 2006
Kurtby – 2008
Påskemysterium – 2009
Nord – 2009
En helt vanlig dag på jobben – 2010
Kurt kurér – 2010
Rumpemelk fra Afrika – 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *