En kort rapport fra Krimfestivalen 2017

Krimfestivalen 2017

 
Jeg måtte selvfølgelig innom Krimfestivalen dette året også – dette er det femte året på rad jeg er der – og det er alltid like hyggelig.
På grunn av diverse annet på privaten, fikk jeg bare deltatt et par timer denne gangen – men i tillegg fikk jeg for første gang med meg åpningen, annonseringen av de nominerte til Rivertonprisen og ikke mist utdelingen av den aller første «Gullkulen».

I tillegg fikk jeg med meg Knut Nærums fantastiske krimdikt – på rim(ish) og man sier aldri nei takk til Knut Nærums herlige penn!

Årets festivalforfatter er Jørn Lier Horst. Politimannen fra Larvik som etter å ha lest en middels dårlig norsk krimbok (han nekter å fortelle hvilken bok) tok utfordringen da kona lurte på om han kunne skrive bedre selv.
Etter dette har det blitt 11 bøker for voksne i William Wisting.serien, 11 bøker for ungdom i CLUE-serien og 12 bøker for barn i Detektivbyrå nr. 2.
I gjennomsnitt selges det en Jørn Lier Horst-bok annethvert minutt i Norge.

Som vanlig er Krimfestivalen spekket med forfattere, arrangementer og publikum. Både på dagtid på Cappelen Damm-huset, i de forskjellige bokhandlene i byen og på kveldtid i Teaerkjelleren på Centralteateret.

Dette er ett av årets høydepunkter for oss krimelskere, og har du ikke vært der enda – anbefaler jeg virkelig å ta turen til neste år. Da skal jeg love deg at vi sees der.

 

En tanke om “En kort rapport fra Krimfestivalen 2017

  1. Tilbaketråkk: En kort rapport fra Krimfestivalen 2017 : Norske bokblogger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *