En helt tilfeldig forbrytelse av Arne Garvang

En helt tilfeldig forbrytelseTittel: En helt tilfeldig forbrytelse
Forfatter: Arne Garvang
Utgitt på Gyldendal 2013
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Michael ble bare stående å se framfor seg. Det gikk foreløpig sakte oppe i hodet. Var bilen borte? Etter å ha stått enda litt, skjønte han at den faktisk måtte være det. Det tok fem sekunder til før han innså at døtrene også var borte.

Skipsreder Michael Holst-Nielsen kommer ut fra CC Vest og oppdager at noen har stjålet Jaguaren hans – og at døtrene satt i bilen. To yrkeskriminelle som rutinemessig skulle stjele en bil på oppdrag fra Goran blir plutselig sittende med to problemer de ikke er helt sikre på hvordan de skal håndtere.

Vi følger vekselsvis foreldrene til de kidnappede jentene, jentene selv, oppdragsgiveren Goran og de to yrkeskriminelle, Kitty og Nico, i jakten på Jaguaren med de to jentene inni. Denne vinklingen gjør historien ekstra spennende, idet den hopper litt frem og tilbake og vi blir satt inn i situasjonen til de enkelte deltakerne.

Til tider synes jeg det ble litt mye tankespinn utenom den faktiske handlingen – noe som senket intensiteten noe i forhold til hva jeg liker i en kriminalroman. Men bortsett fra dette var boka veldig spennende og leseverdig. Arne Garvang har et godt språk og ikke minst en god tanke –  at tankesprangene tok fokus litt bort fra spenningen, betyr ikke at de ikke var gode og tankevekkende – og det er tydelig at Garvang vet hva han holder på med. Denne boken kan jeg absolutt anbefale, ikke minst med tanke på den veldig, veldig spennende og intense slutten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *