En dag i livet av Geir Stian Ulstein

En dag i livetTittel: En dag i livet
Forfatter: Geir Stian Ulstein
Utgitt på Juritzen Forlag 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Bokens baksidetekst:
Sankthansaften 1945 blir en ung mann borte i en innsjø. Hans død preger familien sterkt. 27 år senere blir familien på nytt rammet av det utenkelige: En ny ulykke røsker tettstedet opp fra hverdagen og skaper dype sår i den allerede pregede slekten. Et knippe tilfeldigheter, skjebnens lunefullhet samt ulike menneskers sammenvevde opplevelser, manifesterer seg i løpet av en vakker, men fatal sommerdag. Øyeblikk som det er umulig å endre på, presser seg på og vil for alltid prege de utvalgte. 

Gjennom 356 sider følger vi menneskene på et tettsted i Norge gjennom én vakker sommerdag. Vi får innblikk i deres tanker og følelser og de minste begivenheter gjennom dagen.
Språket er godt og beskrivende, og jeg kan levende se for meg omgivelser og personene. Men likevel er ikke dette boken for meg. Det er for lite som skjer og for mye hverdagslige ikke-hendelser til at jeg klarer å bli grepet av historien. Men dette er en personlig oppfatning og smak når det gjelder bøker, og førte til at jeg egentlig bare skummet meg gjennom boken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *