Ella Griffiths

Ella Griffiths, født 1926 i Oslo, død 1900, var en norsk forfatter.

Hun debuterte i 1957 og har forfattet en lang rekke romaner, kriminalromaner, barnebøker og noveller. Hun er oversatt til seks språk.

Hun brukte også navnene Ella Griffiths Ormhaug, Ella Griffiths Hytten, Ella Ormhaug og Ella Hytten.

Bibliografi:
1957 – Lenker til kjærligheten (roman)
1958 – Tilbake til livet (roman)
1959 – Kjærlighet på avbetaling (roman)
1959 – Mitt liv – mitt alt (roman)
1960 – Pam og den hvite kofferten (barnebok) som Ella Hytten
1960 – Hun møtte en fremmed (kriminalroman
1960 – Hvem var hun? (roman)
1960 – Natten er min fiende (kriminalroman)
1960 – Ekko av tapte skritt (kriminalroman) som Ella Hytten
1961 – Alene med løgnen (roman)
1962 – I tvilens skygge (kriminalroman)
1965 – trekant villa (roman)
1967 – Torshammeren og sølvkorset (roman)
1968 – Huttetu (barnebok)
1968 – Pepe og gull-eselet (barnebok)
1969 – En av dine kjæreste venner (kriminalroman)
1969 – Hva skal vi gjøre med Harry (ungdomsroman)
1969 – Tim og Teddy lager show (barnebok)
1970 – Hilsen Lucifer (kriminalroman)
1971 – Sunket i jorden (kriminalroman)
1974 – Sånn kan det også gå (ungdomsroman)
1977 – Vannenken (kriminalroman)
1978 – Ukjent makker (kriminalroman)
1979 – Spar ess (kriminalroman)
1981 – Pia, Kim og Knøttet (barnebok)
1981 – Våt grav (kriminalroman)
1983 – Mord på side 3 (kriminalroman)
1982 – Knøttet og katten Bombastus (barnebok)
1983 – Knøttet og Pepper skilpadde (barnebok)
1983 – Fem amalgam (kriminalroman)
1984 – Fiddel-Diddel gresshoppe og andre eventyr (barnebok)
1984 – Generalagenten (kriminalroman)
1985 – Torsdag 32. januar (ungdomsroman/science fiction)
1985 – Fem på tolv (kriminalroman)
1986 – Naken jomfru (kriminalnoveller)
1987 – Løgnen som drepte (ungdomsroman)
1988 – Giftig vennskap (kriminalroman)
1988 – Starlight og de mystiske naboene (barnebok)
1988 – Operasjon Gemini (kriminalroman)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *