Einar Diesen

Søren Einar Gjerding Diesen, født 1897, død 1994, var en norsk journalist og avisredaktør.

Etter skolen var han journalistlærling i Stavanger Aftenblad, og fikk jobb i Aftenposten i 1921.

Under andre verdenskrig var han i London for informasjonstjenesten. Han var leder av Norsk Redaktærforening 1956-66, og leder for Norsk Presseforbunds faglige utvalg 1957-72.

Bibliografi:
1929 – Sjørørverøen i Nordaasvannet (gutteroman)
1934 – Den hvite sport (jubileumsbok for tennis) – hovedredaktør
1939 – En junior for chansen (gutteroman)
1941 – Kabalboken (utvidelse av Augusta Stangs «Kabaler og kortkunster)
1949 – Amandus Schibstedt (biografi)
1968 – Fra petit til leder. Tilskuer til en utvikling
1970 – Kong Olav V, vår konge og hans hus – hovedredaktør
1973 – Slekten Herlofson gjennom 400 år. En Sørlandskrønike
1974 – Den store samfølelsen. Aftenpostens redaksjonsklubb gjennom de første 40 år
1977 – Maidagene ’45
1979 – Heksenes hus (kriminalroman fra London)
1981 – P. Chr. Andersen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *