Du er neste av Gregg Hurwitz

Du er nesteTittel: Du er neste 
Forfatter: Gregg Hurwitz
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2012
Originaltittel. You’re next
Oversatt av Kurt Hanssen
Kilde: Bibliotekbok

Den fire år gamle gutten rører på seg i baksetet på stasjonsvognen, han er bare en liten hump under teppet noen har lagt over ham.  […] Gutten svelger for å fukte den tørre strupen. «hvor… hvor er mamma?»
Det piper når faren trekker pusten, han snur seg halvveis. Han har mørke skjeggstubber på kinnet. «Hun er ikke… Hun kan ikke… Hun er ikke her.»
[…] Gutten kikker ut av vinduet, på den ukjente lekeplassen hvor fremmede unger løper rundt og hylser. «Hvor er jeg?»
«Jeg kommer tilbake om noen timer.»
«Lover du det?»
[…] Munnen i speilbildet er stram, en rett linje, de bleke, blå øynene er faste og klare. «Det lover jeg,» sier han… «Gå,» sier han, «lek.»

Mike Wingate blir forlatt som fireåring. Han blir satt igjen på en lekeplass og deretter plassert i fosterhjem. Han husker knapt noe av sin familie.
Nå som voksen lever han livet han har drømt om – lykkelig gift med en åtte år gammel datter. Han eier sitt eget firma som er i ferd med å sluttføre et stort miljøprosjekt. Familiens framtid er sikret.
Men så blir han innhentet av fortiden, en fortid han ikke kjenner noe til, men hos politiet får han ingen hjelp. Den eneste han har å vende seg til, er Shep, fosterbroren. Shep er hans beste venn, men han er også farlig… Truslene øker, og den eneste beskjeden Mike får er: «Du er neste».

Det tok litt tid før historien satte seg – innledningen ble rett og slett litt for lang etter min smak. Jeg synes at hele boka med hell kunne ha vært stammet inn endel underveis. Det er masse spennende partier, men boka hadde ikke behøvd alle sine over 500 sider for å fortelle denne historien.

Historien er riktignok intrikat, spennende og god komponert – så selv om jeg nok skummet meg gjennom endel partier, er jeg til syvende og slutt veldig fornøyd med denne boka. Gregg Hurwitz er en god spenningsforfatter, som jeg kommer til å følge også heretter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *