Drømmenes land av Vidar Sundstøl

Drømmenes landTittel: Drømmenes land
(Første bok i Minnesota-trilogien)
Forfatter: Vidar Sundstøl
Utgitt på Tiden Norsk Forlag 2008
Kilde: Bibliotekbok

Lance saumfor skogen rundt seg. Hele tiden holdt han pistolen klar i høyre hånd. Da så han plutselig mannen liggende på magen inne i krattet, bare noen meter unna. Han kunne ikke se annet en beina og den hvite rumpa.
[…] Da han fikk se resten av den nakne mannen, skjønte han hvor alle fluene kom fra. En yrende, svart masse dekket mannens hode, eller snarere det som hadde vært et hode Han tok et skritt frem. Fluene lette, han syntes han fikk hele svermen i ansiktet. Med venstre hånd dekket han munn og nese, mens han stirret ned i massen av hår og blod og bein. Han visste at han burde se bort, men han greide det ikke. Han bare stirret. Var det tenner han så der nede? Ja, en rad med hvite tenner var synlige inne i det maltrakterte hodet, enda mannen lå på magen.

Forlagets omtale: 
Den norskættede politimannen Lance Hansen finner en norsk turist brutalt slått i hjel ved bredden av Lake Superior i USA. Eirik Nyland fra Kripos blir sendt fra Norge for å bistå i saken. Kort tid etter kommer Lance på sporet av det han mener må være et mord begått på nøyaktig samme sted, men over hundre år tidligere, og som involverer hans egen slekt fra Halsnøy på Vestlandet. Under etterforskningen viser det seg at familiens hans også er involvert i mordet på den norske turisten. Til slutt er Lance overbevist om at han vet hvem morderen er. 
Men han kan ikke si noe.
For sier han det han vet, vil hele hans verden rase sammen.

Dette er den type bøker jeg simpelthen elsker!! Historier som setter seg i hele kroppen, som gjør at jeg må Google steder for å se hvordan det virkelig ser ut de stedene jeg leser om og som gir meg lyst til å reise dit selv bare for å se. Historier der vi virkelig blir kjent med personene, som går dypere enn til bare mordet og etterforskningen.

I tillegg til å skrive en spennende fortelling om et mord og en etterforskning, maler Vidar Sundstøl et vakker bilde av etterkommerne av norske amerikafarere, og deres nye hjemsted. Deres iboende personligheter og samfunnets skrevne og uskrevne regler – man føler at man er der, hele veien og klarer ikke å slippe taket.

Jeg virkelig frydes over å lese hver eneste side i denne boken, hvor bonusen også er at jeg lærer noe – om amerikafarerne og indianerne som opprinnelig bebodde stedet.
Og jeg er så glad for at dette bare er første bok i denne trilogien som jeg ikke er tvil om kommer til å bli en stor, stor favoritt.

Minnesota-trilogien:
Drømmenes land
De døde
Ravnene

Andre om boken:
Kurt Hanssen – Dagbladet
Anne Cathrine Straume – NRK
Anitas blogg

 

2 tanker om “Drømmenes land av Vidar Sundstøl

  1. Denne las eg for godt to år sidan pga eit Riverton/Glassnøkkelen-prosjekt eg hadde. Som du kanskje veit er den første bok i ein trilogi, og eg syns å huske at eg har lest bok 2 og. Drømmenes land likte eg veldig godt, bok 2 (som eg akkurat nå ikkje husker tittelen på) likte eg ikkje fullt så godt og har ikkje vore i nærheten av bok 3.

    Bonusen med denne boka er som du skriver at ein lærer om noko meir enn hvordan oppklare eit mord.

    Ha ein fin dag, Rita!

    • Jada, jeg vet det er en trilogi – litt derfor det står «første bok i Minnesota-trilogien» under tittelen i innlegget mitt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *