Dommeren av Henning Sørensen

DommerenTittel: Dommeren
Forfatter: Henning Sørensen
Utgitt på Wigestrand Forlag 2006
Kilde: Bibliotekbok

Jeg er i mørket. Det er det jeg har, der vet jeg hvorfor ingen ser meg.
Jeg har det i meg. Mørket. Det er det som fyller tomheten, den du etterlot.
Jeg har sett inn til ham flere ganger. Først studerte jeg bare huset på avstand. Så gikk jeg nærmere, inn i hagen.
For to netter siden skulle det skje. Jeg ventet med pistolen, men klarte det ikke. Jeg sviktet. Noe brast, frykten ble for overveldende. En kvalm angst tørket ut strupen. Det er ydmykende, å være redd, selv om ingen vet noe.

Forlagets omtale: 
Katarina Møller etterforsker en tragisk, men tilsynelatende opplagt sak på Hundvåg. En nabo som prøver å roe gemyttene på en hjemme-alene-fest, ender som drapsmann. 
   En stund senere blir hennes kollega Peter Moe tilkalt da en ungdom blir skutt i beina. Det viser seg at den skadde er et sentralt vitne i etterforskningen til Katarina Møller.    
   Så blir huset til en pedofil drapsmann beskutt med automatgevær. En mystisk signatur antyder at det er en sammenheng mellom de tre sakene…

En meget hyggelig overraskelse. Etter å ha hatt endel tid til overs en dag, som ble slått ihjel blant bibliotekets hyller – oppdaget jeg denne boken. Etter å ha lest baksideteksten ble jeg såpass nysgjerrig at jeg tok den med meg hjem. Og det var slettes ikke noe dårlig valg – et godt eksempel på en bok, fra en ukjent forfatter på et lite forlag, som drukner i bestselgerne.

Et par partier i boka var noe langtekkelige – jeg er ikke overvettes interessert i interiør og boforhold hos hovedpersonene – og slutten og konklusjonene kom ganske fort og ikke nødvendigvis overraskende. Men veien dit (og den er like viktig) var god. Dessuten var det ikke bare den «vanlige» krim’en vi er vant til – jeg var slett ikke sikker på hvem jeg skulle heie på i denne fortellingen, og ble fortsatt ikke sikker etter at løsningen forelå.

En absolutt leseverdig bok, som hadde fortjent litt mer blest om seg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *