Dødens disippel av Hjort&Rosenfeldt

dodens-disippelTittel: Dødens disippel 
Forfattere: Michael Hjort & Hans Rosenfeldt
Utgitt på Aschehoug 2012
Originaltittel: Lärjungen 
Oversatt av Håvard Syvertsen
Kilde: Bibliotekbok

Forlagets omtale: 
En rekke uhyggelige kvinnemord begås i Stockholmstrakten. Politiet står uten spor. De seksualiserte mordene bærer alle kjennetegnene til Edward Hinde, seriemorderen Sebastian Bergman fikk sperret inne for 15 år siden – og som fremdeles sitter bak lås og slå. 
Sebastian Bergman tvinger seg på nytt inn i etterforskningen. Under samtaler med Edward Hinde skjønner Sebastian at mordene angår ham selv, helt spesielt. 

Dette forfatterparet, holder på å tinge seg høyt opp på listen over mine favoritter. At jeg ikke har lest disse bøkene tidligere, er og blir en gåte for meg. De inneholder alt det jeg elsker med krim: en kriminalpsykolog med en komplisert livshistorie, seriemordere som aldri helt slipper taket (selv om de er tatt og fengslet), et etterforskningsteam som vi blir godt kjent med og hvor vi følger livene til – og disse historiene er like spennende og verdt å følge som selve krimhistorien i bøkene.

Denne boka hadde en fantastisk cliffhanger på slutten, og der kommer fordelen med at man henger litt etter utgivelsene – neste bok lå klar på biblioteket, slik at det bare var å fortsette med denne herligheten!!!

Bøkene i rekkefølge:
Mannen som ikke var morder
Dødens disippel
Fjellgraven 
Den stumme jenta
Ikke bestått

En tanke om “Dødens disippel av Hjort&Rosenfeldt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *