Død i hver dråpe av Anny Koksæther

Død i hver dråpe

Forfatter: Anny Koksæther
Utgitt på Juritzen Forlag 2012
Kilde: Egen bok

En plastpose på gulvet skjulte en etikettløs, brun medisinflaske. Nå var den tømt for alt innhold bortsett fra siste rest av en oppløsning. Skikkelsen i yttertøy grep posen, åpnet døren og trådte ut i den overfylte sykehuskorridoren. Bak gled døren til rom 305 på Sinsen sykehus i Oslo igjen.

Daglig leder på Hauken apotek, Katarina Grimstad, bærer på en fryktelig hemmelighet – en hemmelighet hun bare deler med sin daværende kjæreste som i dag er sjefen hennes på apoteket. Men kan det ha vært flere som la merke til det hun gjorde den gangen? Når fortiden innhenter henne blir hun nødt til å handle.

Når en av apotekets kunder blir funnet drept, må politietterforsker Joakim Wiberg lede sin første drapssak. For å løse saken må han jobbe seg gjennom apotekets indre liv – og det han finner er hevn, løgner, intriger, gamle lojalitetsbånd og tilgang til dødelige medikamenter.

En apotek-krim skrevet av en farmasøyt – en ny tilvekst til den stadig voksende gruppen av spesialiserte kriminalromanforfattere. At forfatteren er farmasøyt er det ingen tvil om; det blir mange detaljer omkring reseptekspedisjon, medikamentbehandling og apotekenes indre, ukjente liv (er det virkelig SÅ mange intriger på et helt vanlig apotek?) – men jeg må innrømme at noen god krimbok var det ikke. Til det er det alt for mange klisjeer, tankereiser bakover i tid hvor absolutt alle involverte viser til en eller annen trøblete fortid og ikke minst et alt for lett gjennomskuelig plot, løsning og gjerningsmann. Det rommet for meg ingen overraskelser, jeg lå minst ett steg foran gjennom hele boka, og det liker jeg ikke.

Det var absolutt morsom å lese om giftdrap igjen, den hadde i utgangspunktet alle muligheter til å bli en flott og spennende krimbok, men det faller litt sammen i måten forfatteren skriver på, oppskriftsmessig krim uten overraskelser, og den ender bare opp med en gjennomsnittlig, lettlest krimbok som ikke setter dype spor.

En tanke om “Død i hver dråpe av Anny Koksæther

  1. Tilbaketråkk: Bokanmeldelser - tidligere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *