Djevelanger av Frode Granhus

DjevelangerTittel: Djevelanger
Forfatter: Frode Granhus
Utgitt på Schibsted Forlag 2014
Kilde: Bibliotekbok

43. døgnet nå, og høytrykket virket like urokkelig. 43. døgn uten sårt tiltrengt nedbør. Emilie Sande var bekymret og hadde vært det en tid allerede. […] Hun tok av på et smalt tråkk som snodde seg mellom trær med høstfargede blader. Hver gang hun gikk her, tvang bildene fra den gang seg frem, bilder hun for lengst hadde innsett at hun aldri kunne rømme fra.
[…] Vannstanden hadde sunket mellom to og tre meter. Før eller siden ville hemmeligheten komme for en dag. Med mindre det begynte å regne.

Det har ikke regnet på evigheter og varmen er i ferd med å tørke ut tjernet Emilie Sande stadig søker til. Vannstanden synker og hennes fortvilelse øker. For noe ligger skjult under overflaten, noe hun for all del ikke ønsker skal komme opp i dagen.
Rino Carlsen og hans kolleger på politihuset i Bodø får melding om at en liten jente har forsvunnet, etter at hun gikk ut for å leke i hagen hjemme. Snart ser de sammenhenger med tidligere saker der små jenter har forsvunnet, og ikke bestandig kommet tilbake.

Dette var en utrolig spennende bok, jeg leste over 2/3 i bilen på veien til Tyskland og la knapt merke til omgivelsene. Forfatteren holder seg til historien, bruker heldigvis lite tid på utenomsnakk og mindre viktig informasjon – og strammer til historien side for side. Ikke en eneste gang mistet jeg interessen og intensiteten holdt seg fra første til siste side. Løsningen var definitivt ikke noe som var lett å gjennomskue, og kom som en hakeslipp-overraskelse!

Frode Granhus har tidligere imponert meg med Stormen – og med Djevelanger befester han sin posisjon som en av Norges beste kriminalforfattere, og en av mine absolutte favoritter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *