Divergent. De lojale av Veronica Roth

Divergent 3Tittel: Divergent. De lojale
(bok nr. 3 i Divergent-trilogien)
Forfatter: Veronica Roth
Utgitt på Schibsted Forlag 2015
Originaltittel: Allegiant (2013)
Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Det er så mange måter å være modig på i denne verdenen. Av og til handler mot om å ofre livet for noe som er større enn en selv, eller for et annet menneske. Av og til innebærer det å gi opp alt man har kjent, eller alle man har vært glad i, i en større saks tjeneste.
Men ikke alltid.
Av og til handler mot bare om å bite tennene sammen, holde ut smerten og ta en dag av gangen på den langsomme, krevende veien mot et bedre liv.

Gjennom to bøker (Divergent og Divergent. Opprøreren) har vi fulgt Tris og Four og deres venner og fiender gjennom fraksjonsvalg, gleder, sorger, kamper og det de trodde var virkeligheten. Slutten på forrige bok avslørte visse sannheter og bakgrunnen for det samfunnet de lever i, og i denne tredje og siste boken i trilogien avsløres alt.

Jeg var imponert over Opprøreren, det er vanskelig å følge opp en slik suksess som bok nummer 1 var – og jammen meg klarer Veronica Roth det igjen med denne boken. Hun drar i land en kompleks historie, samler trådene og gir oss en fantastisk, følelsesmessig, overraskende og herlig avslutning på en suksesstrilogi!

Herlig – nå er det bare å vente på at alle filmene skal bli ferdige!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *