Den usynlige mannen fra Salem av Christoffer Carlsson

Den usynlige mannen fra SalemTittel: Den usynlige mannen fra Salem
Forfatter: Christoffer Carlsson
Utgitt på Bazar Forlag 2015
Originaltittel: Den osynlige mannen från Salem
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg streifer utenfor din dør, akkurat slik jeg gjorde før. Men det er ikke din dø, nei, du er ikke her. Har ikke vært her på lenge. Jeg vet det, for jeg følger deg. Det er bare meg her. Og jeg er egentlig ikke her, jeg heller. Du kjenner meg ikke. Ingen kjenner meg, ikke nå lenger. Det er ingen som vet hvem jeg er.
Du føler at noe er galt, at noe er i ferd med å skje. Du husker tiden som følger i denne teksten, men velger å fortrenge den. Ikke sant? Jeg vet det, for jeg er akkurat som deg. De få gangene fortiden dukker opp i hverdagen din, gjenkjenner du det. Du gjenkjenner det, men du er usikker på hva som var sant og ikke, siden tiden gjør alt grumsete.
Jeg skriver dette for å fortelle deg at alt du tror er sant, og overhodet ikke som du tror. Jeg gjør dette for å fortelle alt.

Forlagets omtale: 
Sommeren er over og en ung kvinne blir funnet skutt i et herberge for hjemløse i Stockholm. I etasjen over våkner den suspenderte politimannen Leo Junker av sirenene.
   Nesten tjue år tidligere, under sin oppvekst i Salem, møter Leo et søskenpar som alltid vil følge ham. John og Leo blir venner, Leo og Julia noe mer. I skyggene skimtes noe som kommer til å forandre alt. 
   Politiet begynner å søke etter en gjerningsmann. Hvert steg leder bare lenger inn i en labyrint, en labyrint skapt av noen som ikke kan fanges. 

Dette var bra!! 
Christoffer Carlsson har klart å sprenge seg ut av kriminallitteraturens fastsatte rammer og har skrevet en unik bok. Følelsene som ligger under er nesten til å ta og føle på, oppvekstskildringene er nydelig skrevet, språket er fantastisk og historien er spennende fra begynnelse til slutt. Her er det ikke bare jakten på gjerningsmannen som er i fokus, men hvorfor og hvordan.

Og det aller, aller beste: Dette er første bok i politidetektivserien om Leo Junker – neste bok, Den fallende detektiven, kommer på norsk i 2016!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *