Den siste pilegrimen av Gard Sveen

Den siste pilegrimenTittel: Den siste pilegrimen 
Forfatter: Gard Sveen 
Utgitt på Vigmostad & Bjørke AS 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Noe flimret nederst i synsfeltet, noe på hellene ved sittegruppa. En vifte av rødt spredte seg under den døde hundekroppen. Den svart- og hvitflekkede halsen gapte mot henne. Blodet så knapt ut til å ha levret seg.
Et lite øyeblikk vurderte hun å løpe tilbake til bilen, men det var som om beina bare ville bære henne hvis hun fortsatte framover mot terrassen.
Hun gikk langsomt mot de blafrende gardinene mens hun stille ba til Gud om at han måtte passe på henne.
Hun tråkket over den døde hunden.
Det neste hun husket, var at hun sto inne i stua.
Foran henne, midt på stuegulvet lå det som hadde vært Carl Oscar Krogh. Til og med øynene hans var borte, hakket opp som om de var glassmaneter.

Hjemmehjelpen finner Carl Oscar Krogh og hunden hans død.
Bare noen få uker i forveien kommer det melding om funn av beinrester i Nordmarka. Tommy Bergmann er på vakt, og begynner å nøste i mysteriet om hvem disse gamle beina tilhører.
Carl Oscar Krogh var en av de store motstandskjemperne under krigen, og det er ting som tyder på at drapet kan kobles tilbake til krigen – og Tommy Bergmann trosser politiledelsen og søker etter en sammenheng mellom drapet og skjelettfunnet.

Dette er vårt første møte med politietterforsker Tommy Bergman. Og det er et veldig vellykket møte, synes jeg. Historien veksler mellom to tidsepoker – nåtid og krigen – og disse historiene flettes elegant sammen, og sakte men sikkert kan man tyde et mønster som leder oss sikkert mot løsningen og sannheten.
Å være historieinteressert som meg, er absolutt et pluss når man leser denne boka. Men det er definitivt ikke et must. Historien fra krigen er så spekket med kjærlighet, svik, hemmeligheter og løgner at det vanskelig lar seg gjøre å ikke bli grepet av historien.

En aldeles praktfull debutbok, og jeg gleder meg virkelig til å følge politietterforsker Tommy Bergmann videre!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *