Den onde arven av Thomas Enger

Den onde arvenTittel: Den onde arven
Forfatter: Thomas Enger
Utgitt på Gyldendal 2013
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget

Jeg er så nysgjerrig at jeg ikke klarer å la være, jeg setter med på knærne og begynner å grave med hendene, jeg graver fortere og fortere og fortere, skyfler sang og jord opp av bakken i et stadig raskere tempo, jord som smuldrer opp i hendene mine. Det er som om alt liv i jorden er borte. Det røde lyset blir sterkere og sterkere jo lenger ned jeg kommer. Og nå ser jeg hvor lyset kommet fra også.
Det ligger en liten, firkantet boks der nede, dekket av et lag med sand. Boksen gløder. Og jeg skal til å strekke meg mot den, da grunnen under meg forsvinner.
Jeg faller.
Og jeg faller.
Så faller jeg ikke mer.

Julie er 16 år og bor hos bestefaren sin. Faren forsvant nyttårsaften for 15 år siden, og etter dette har moren vært på sykehjem – hun tåler verken lyd eller lys. Julie blir mobbet på skolen, og hennes beste venn er katten hennes.
Under en tur i skogen blir hun dratt mot et skinnende rødt lys, og i lyset finnet hun en gjenstand som kommer til å snu opp ned på livet hennes. Når Julie ved hjelp av gjenstanden forsøker å finne ut hva som egentlig har skjedd med familien hennes, setter hun både bestefarens og sitt eget liv i fare. Og katten hennes har blitt redd henne!
… Og på tunet har 13 ravner slått seg ned, de følger Julies minste bevegelser med iskalde øyne.

WOW! Den satt!
Umiddelbart ble jeg dratt inn i historien om 16 år gamle Julie. Vi skjønner tidlig at farens forsvinning ikke bare er en vanlig forsvinning og at Julies familie er helt spesiell. I hennes jakt på svarene gis det små hint og ledetråder, men aldri så mye at det er mulig å gjennomskue noe som helst før alle svarene blir gitt.

Jeg rett og slett elsket boka fra ende til annen. Jeg leste og leste, og la den knapt fra meg før jeg var ferdig. En god og spennende historie, godt driv og spenning gjennom hele boka og et persongalleri jeg trodde på. Rett og slett FANTASTISK!

4 tanker om “Den onde arven av Thomas Enger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *