Den fremmede av Harlan Coben

Den fremmedeTittel: Den fremmede
Forfatter: Harlan Coben
Utgitt på Cappelen Damm 2016
Originaltittel: The Stranger
Oversatt av Sissel Busk
Kilde: Bibliotekbok

Den fremmede ødela ikke livet til Adam Price sånn med det samme.
Det var det Adam Price kom til å si til seg selv senere, men det var løgn. På en måte visste Adam det med en gang, helt fra den første setningen ble uttalt, at det livet han hadde kjent hittil som fornøyd gift tobarnsfar i et forstadsmiljø, var borte for alltid. Det var tilsynelatende en enkel setning, men det lå en undertone der, noe betydningsfullt, til og med omsorgsfullt, som fikk Adam til å skjønne at ingenting ville bli som før.
«Du var ikke nødt til å bli hos henne», sa den fremmede.

Forlagets omtale:
Han dukker opp som fra intet, kanskje i en bar, på en parkeringsplass, i en dagligvarebutikk. Ingen vet hvem han er. Ingen vet hva han vil Men det han vet, kan ingen nekte for. Når han hvisker ordene i øret ditt, faller verden i grus. 
   Adam Price har alt: et godt ekteskap, to flotte sønner. Hele den amerikanske drømmen er fullkommen. Men da han møter den fremmede, får han vite redselsfulle hemmeligheter om sin kone Corrine. Da han velger å konfrontere henne, går det perfekte livet deres i oppløsning, det er som om det aldri har eksistert. Men avsløringene kan også få dødelige følger, hvis ikke Adam handler raskt.

Harlan Coben har lenge vært min favorittforfatter, og han faller ikke ned fra tronen etter denne boken heller. Hemmeligheter og fortielser, moralske dilemmaer og rettferdighetens korsfarere – alle ingredienser i denne krypende spennende boken som ikke slapp taket i meg et øyeblikk før jeg var ferdig.

For hva hvis du har en hemmelighet, den skader ingen – men den er moralsk på siden av hva vi kan godta. Hva skjer da hvis denne hemmeligheten blir avslørt for de rundt deg? Og det er dette den fremmede gjør, avslører dine moralske skivebommer og straks begynner tilværelsen din å smuldre opp.

En alle tiders krimbok, fra en alle tiders krimforfatter – HURRA FOR HARLAN COBEN!

En tanke om “Den fremmede av Harlan Coben

  1. Flott omtale! Jeg viste ikke at han har kommet med en ny bok på norsk, så det var kjekt å få med seg. Har lest mye av ham, mest om Myron Bolitar og serien for ungdom om Mikkey Bolitar, men også andre ting. Takk for supert lesetips!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *