De som fortjener det av Peter Swanson

De som fortjener detTittel: De som fortjener det
Forfatter: Peter Swanson
Utgitt på Cappelen Damm 2016
Originaltittel: The Kind Worth Killing (2015)
Oversatt av Kari Engen
Kilde: Bibliotekbok

«Og hva har du tenkt å gjøre med det?» spurte hun.
Det samme hadde jeg spurt meg selv om hele uken. «Det jeg har mest lyst til», sa jeg, «er å ta livet av henne.» Jeg smilte med den ginnumne munnen min og forsøkte meg på et lite blunk, ga henne en mulighet til å ikke tro meg, men ansiktet hennes var like alvorlig. Hun hevet de rødlige brynene.
«Det syne jeg du skal», sa hun. Jeg ventet på et tegn på at hun spøkte, men det kom ingenting. Blikket hennes var fast. Jeg stirret tilbake, og det gikk opp for meg at hun var veldig mye penere enn jeg først hadde trodd.

Forlagets omtale: 
Ted og Lily møtes i en flyplassbar på Heathrow. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne. Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

Jeg har hørt begrepet grip-litt den siste tiden, og slik jeg har forstått det er dette en type litteratur som griper deg fra første stund, og ikke slipper taket før siste side er lest – og nesten ikke da engang.
Dette er en slik bok – med spenning gjennom absolutt hele boken, og med twister og overraskelser på løpende bånd, som gjorde at jeg knapt rakk å slappe av og trekke pusten før neste vending skjedde og jeg bare måtte lese litt til, og litt til og litt til….

Tilfeldighetene ville ha det til at jeg leste denne boken samtidig som Krimfestivalen pågikk i Oslo, og hvem andre enn nettopp Peter Swanson kom på scenen for å fortelle om boken sin (boken som jeg tjuvleste i kaffepausene mellom sceneinnslagene). Dette ble en skikkelig bonus i tillegg til en helt super leseropplevelse.

Leter du etter en spennende, underholdende pageturner av en moderne krimbok? Din søken er over.
(Asbjørn Slettemark, OP-5)

Andre om boken:
Ingvar Ambjørnsen – Dagbladet
Thea-Margrethe Haugland Gaure – Bokreisen
Tones Bokmerke
Pål Gerhard Olsen – Aftenposten
Asbjørn Slettemark – OP-5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *