De døde av Vidar Sundstøl

De dødeTittel: De døde
(Andre bok i Minnesota-trilogien)
Forfatter: Vidar Sundstøl
Utgitt på Tiden Norsk Forlag 2009
Kilde: Bibliotekbok

Denne anmeldelsen spoiler en del av handlingen i første bok – dette til advarsel.

Det knakk i en kvist. Han snudde seg, forberedt på å se Andy komme ut av skogen, men ingenting skjedde. Veggen av grantrær sto fortsatt urørlig foran ham.
[…]
Han visste hva det var han nettopp hadde hørt. Den umiskjennelige lyden av en tørr kvist som knekker under vekten av en kropp. Kunne det være noe annet enn et menneske?
[…]]
Et øyeblikk kjente han seg fristet til å slå av telefonen og bare bli sittende. Ikke melde fra til noen. Ikke organisere en leteaksjon, bare sitte her på denne grusveien langt inne i skogen mens kvelden ble til natt, og la noen andre ta ansvaret.
Han skvatt til da det banket på vinduet på passasjersiden. Utenfor så han brorens ansikt tett inntil glasset.

Forlagets omtale: 
Den norskættede politimannen Lance Hansen sliter med samvittighetskvaler etter at en ung norsk turist er drept ved bredden av Lake Superior i USA. Lance er overbevist om at en mann er uskyldig dømt, og at broren hans, Andy, er den riktige morderen. Lance prøve å late som ingenting når de to brødrene legger ut på sin årlige hjortejakt. For hvor langt er Andy villig til å gå dersom han skjønner at Lance mistenker ham? Når blir jegeren selv den jagede?
   Samtidig nærmer en hundre år gammel mordgåte seg sin løsning.

Her fortsetter altså historien som startet i Drømmenes land, den første boken i Minnesotatrilogien. Jeg liker fortsatt måten å skrive på, skildringene av hendelser og omgivelser er så levende at jeg føler meg midt i en isstorm midt i juli (ikke en varm juli, riktignok) i Norge. Likevel har jeg litt følelsen av transportetappe, bare for å føre historien videre til den siste boken i trilogien – denne boken forteller historien om én dag i brødrenes liv, i tillegg til dagene da Thormod Hansen kommer til USA, og hva som egentlig skjedde mellom ham og den forsvunne medisinmannen Swamper Caribou for hundre år siden.

Minnesota-trilogien:
Drømmenes land
De døde
Ravnene

Andre om boken:
Anne Cathrine Straume – NRK
Anitas blogg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *