Da Henrik Husten kom hjem av Bård Nannestad

Forfatter: Bård Nannestad
Utgitt på Vigmostad & Bjørke 2012
Kilde: Anmeldereksemplar fra forlaget.

I det minste kunne jeg ha kommet meg inn til Oslo i stedet for å ha blitt værende et helt liv i dette mellomrommet mellom Oslo og Hadeland.

Henrik Husten forsvant fra Nittedal for førti år siden. Siden den gang har barndomsvennen, Frank Berg, levd et liv med sine daglige rutiner. Hver kveld går han tur med bikkja si, Betsi – det er det siste han gjør før han går til ro og alltid den samme ruta.

En kveld ser han en bil stående på snuplassen, med en sammenkrøpet skikkelse inni. Slik møtes de gamle barndomskameratene igjen – etter førti år med hvert sitt levde liv, helt forskjellig fra hverandre. Den ene har gått i fella med å leve på arven etter fedrenes gamle synder, mens den andre har brukt de muligheter livet har gitt ham og skapt seg en helt ny livsbane! De to begynner å nøste opp igjen livene sine, hva som virkelig skjedde den gangen for førti år siden, hvorfor Henrik forsvant og om Fredrik kunne ha valgt annerledes og hvorfor han ikke gjorde det.

Da Henrik Husten kom hjem er en varm menneskeskildring som viser hvordan livet blir til det vi gjør det til. Hvordan forventninger, eller mangel på sådanne staker ut en bane for oss. Trenger man å slå seg til ro med det livet har i vente for en, eller skal man gripe mulighetene og komme bedre ut av det. Og hva skjer den dagen man oppdager at livet har gått, og man ikke lenger kan ta valgene?… eller kan man fortsatt det?

Den skildrer godt hvordan det er å leve på små plasser, med bygdedyret og sine egne og andres syn på en, hvordan man oppfører seg og blir behandlet basert på gamle hendelser og fordommer. Og den viser med all tydelighet at man selv er herre i sitt eget liv.

Jeg koste meg med boken fra ende til annen, og håper at denne debutboken fra Bård Nannestad ikke blir hans siste – for han er god til å fortelle historier!

 

En tanke om “Da Henrik Husten kom hjem av Bård Nannestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *