Citadell av Kate Mosse – avbrutt

CitadellTittel: Citadell
Forfatter: Kate Mosse
Utgitt på Gyldendal 2013
Originaltittel: Citadel
Oversatt av Jørn Roeim og Per Kristian Gudmundsen
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Baksidetekst:
Carcassonne, 1942: Ved en tilfeldighet dras den energiske og modige 18-åringen Sandrine inn i kampen mot den tyske overmakten. Sammen med de andre unge kvinnene i nettverket «Citadell» er hun villig til å ofre alt for å befri den franske middelhavskysten, slik forfedrene kjempet mot innvandrere fra nord mange hundre år tidligere. Sandrines partisaner forsvarer også en eldgammel hemmelighet som – hvis den havner i feil hender – kan endre historiens gang.

Idet krigen går mot slutten, er Sandrines skjebne uløselig bundet til tre forskjellige menn. Men hvem er den egentlige fienden? Hvem utgjør den største trusselen? Og hvem er den sanne beskytteren av hemmelighetene som i generasjoner har trukket mennesker til foten av Pyreneene?
*************************************************************************************************

Jeg leste Labyrinten og Gravkammer med stor iver og gleder meg stort til denne tredje og siste boka i Mosses Languedoc-trilogi. Uten at jeg helt klarer å sette fingeren på hva som er grunnen, fenget aldri denne historien meg. Jeg ga den virkelig et ærlig forsøk også, over halvparten av boka leste jeg (og den er på 787 sider) – og når jeg da fortsatt var temmelig likegyldig til menneskene, handlingen og mysteriet så jeg ingen grunn til å fortsette. Derfor havner denne boken i kategorien «Avbrutte bøker».

 

En tanke om “Citadell av Kate Mosse – avbrutt

  1. Det er ikke ofte en leser omtaler hvor bloggeren har avbrutt lesingen. Ganske befriende er det i alle fall. Jeg skjønner hvor du var, jeg syntes også at boken var alt for lang, og handlingen ble dradd utover i det uendelige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *